„Carte Blanche à Julien Cottereau”. Preambul la Festivalul de Teatru ”Povești”

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia se pregătește de o nouă ediție de festival al poveștilor.

Știm că sunteți nerăbdători să aflați ce spectacole și evenimente v-am pregătit anul acesta, dar, așa cum am mai făcut-o și în alte ediții de festival, venim în întâmpinarea voastră cu un spectacol-prefață.

Așadar, Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XIV-a, vă prezintă ca preambul, un spectacol special și plin de magie: „Carte Blanche à Julien Cottereau”, Franța. Spectacolul se adresează tuturor vârstelor și va fi prezentat joi, 11 aprilie 2019, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, de la orele 19.00.

Julien Cottereau este un artist de o fragilitate și simplitate genială, al cărui talent a fost recunoscut și răsplătit de Asociația Profesională și Artistică de Teatru din Franța, în anul 2007, cu trofeul Moliere pentru rolul din spectacolul „Imagine-toi”. Absolvent al Facultății de Artă și Tehnică Teatrală din Paris (ENSATT), Julien Cottereau a făcut parte, de asemenea, din distribuția spectacolului „Saltimbanco” al Cirque du Soleil, unde l-a interpretat pe clovnul Eddy în turneul mondial din perioada 1994 – 2005. În viața de zi cu zi, tânărul artist francez se dedică cauzelor nobile și colaborează cu Asociația „Clovni fără frontiere” pentru ajutorarea copiilor afectați de războiul din Palestina și Afghanistan.  

  ,,Carte blanche” este un spectacol hibrid al celor mai bune momente din ,,Imagine-toi” și ,,Lune Air”, cele două solo-uri ale lui Julien Cottereau la care se adaugă noi numere inedite. Același personaj pășește pe cărări neexplorate și stârnește, fără a se folosi de cuvinte, imaginația publicului, într-o atmosferă emoționantă, cu mult umor și ironie. Pe scenă, actorul francez caută mereu oportunități pentru improvizații cu publicul, care devine parte integrantă din spectacol. Deși fără cuvinte, Cottereau reușește să își anime personajele printr-o tehnică vocală fascinantă cu efecte sonore pline de viață. Spectacolul său este o invitație de regăsire a fericirii în lucrurile simple, prin conectarea la copilărie și vis.  

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură a Studenților și se vor pune în vânzare începând cu data de 29 martie 2019, în intervalul orar: de luni până joi 10.00 – 15.00 și vineri 9.00 – 13.00. Prețul unui bilet este de: 22 lei pentru adulți, 15 lei pentru studenți și pensionari și 5,50 lei pentru adolescenți și copii.

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” se va desfășura anul acesta în perioada 19 – 25 mai 2019.

Cristina Smadea,

Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *