Holzindustrie Schweighofer donează material lemnos pentru Atelierele Școală de la Liceul Tehnologic din Sebeș


  • Parteneriat educațional între Holzindustrie Schweighofer și Liceul Tehnologic din Sebeș
  • Cheresteaua din lemn de rășinoase oferită de companie va fi folosită de elevii Liceului Tehnologic din Sebeș în timpul lucrărilor practice din programa școlară
  • Proiectul este o continuare a activităților de sprijinire a procesului educațional din județ

Compania Holzindustrie Schweighofer își continuă parteneriatul cu instituțiile din domeniul educației, parte a strategiei de responsabilitate socială corporativă.

Luni, 25 martie, reprezentanții fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer Sebeș au oferit, cu titlul de sponsorizare, trei metri cubi de cherestea din lemn de rășinoase Liceului Tehnologic din Sebeș. Materialele pentru atelierele și laboratoarele școlare sunt esențiale pentru desăvârșirea pregătirii viitorilor profesioniști, iar compania oferă cu regularitate material lemnos, instrumente și echipamente didactice și de cercetare unităților de învățământ cu care colaborează.

„Liceul Tehnologic Sebeș este unul dintre principalii furnizori de forță de muncă din zona Sebeș, iar parteneriatele de acest tip sunt mai mult decât binevenite în scopul creșterii calității actului instructiv-educativ,” declară Adina-Mixandra Stanciu, directoarea Liceului Tehnologic Sebeș. „Nu este prima dată când încheiem un parteneriat cu Holzindustrie Schweighofer, de-a lungul anilor compania a donat material lemnos pentru desfășurarea practicii elevilor liceului nostru și i-a supravegheat și îndrumat în stagiile de practică pe care le-au desfășurat în cadrul companiei. Implicarea personalului specializat, precum și sprijinul financiar pe care l-a acordat Holzindustrie Schweighofer pentru diverse proiecte nu fac decât să ajute bunăstarea emoțională, fizică și materială a beneficiarilor noștri – elevii.”

Educația este o prioritate pentru Holzindustrie Schweighofer și se înscrie în strategia de responsabilitate socială a companiei, care reunește toate inițiativele actuale și viitoare pe care compania le derulează în paralel cu activitatea economică. Susținerea tinerilor – în special în direcția educației și a formării profesionale – a devenit deja o tradiție pentru companie, care derulează programe de burse și alte forme de susținere pentru școli, licee și universități din mai multe județe din țară.

„Generațiile actuale de elevi sunt viitorul nostru,” adaugă Emil Pop, directorul Holzindustrie Schweighofer Sebeș. „Demersuri de acest tip au devenit deja o tradiție pentru noi, o tradiție pe care suntem mândri să o continuăm și încurajăm de câte ori avem ocazia. Suntem încântați să ajutăm la formarea elevilor, să ne angajăm activ în viața comunității. Astfel, contribuim la dezvoltarea comunităților, pregătind elevii de azi pentru a deveni adulți responsabili.”

Holzindustrie Schweighofer susține învățământul tehnic și profesional prin programe dedicate, care includ burse profesionale și stagii extinse de practică în fabricile sale, la Colegiile Tehnice din Moinești (din 2016) și Siret (din 2019). Un program extins de burse universitare adresate studenților la silvicultură și ingineria lemnului de la Universitățile din Brașov, Suceava și Cluj-Napoca se află în derulare din 2014. Sponsorizări în material lemnos sau echipamente didactice au primit mai multe licee din județele în care funcționează fabricile Holzindustrie Schweighofer precum și laboratoarele de cercetare ale universităților menționate.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *