FESTIVITATEA DE PREMIERE DIN CADRUL CONCURSULUI NAȚIONAL DE TRADUCERI LITERARE ŞI DE SPECIALITATE PENTRU STUDENȚI ȘI ELEVI
Departamentul de FILOLOGIE din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, Asociația „Alba-Manche Împreună AMI”, British Council Cluj-Napoca și Institut français – Cluj-Napoca organizează, în data de 31 octombrie 2020, la ora 10.00, Festivitatea de premiere din cadrul Concursului național de traduceri literare şi de specialitate pentru studenți și elevi, aflat la cea de-a IX-a ediție.
Festivitatea va avea loc online, pe platforma Microsoft Teams, unde sunt invitați să participe toți elevii și studenții care au trimis lucrări în cadrul concursului, împreună cu profesorii lor îndrumători.
Concursul are două secţiuni distincte, traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză.
Prima parte a concursului a avut loc în lunile martie și aprilie, când au fost primite, procesate și corectate traducerile studenților și elevilor participanți. Rezultatele au fost afișate conform programării inițiale în data de 11 aprilie însă, din cauza epidemiei, festivitatea de premiere a fost amânată. Date fiind condițiile prezente, festivitatea de premiere se va desfășura online. Ținând cont de specificul concursului, vor fi înmânate 29 de premii în cărți și alte materiale educaționale obținute cu sprijinul partenerilor evenimentului, cu precădere: Ministerul Educației și Cercetării și Consiliul Judeţean Alba, cărora le mulțumim și pe această cale.
La ediția din acest an au participat cu traduceri 56 de studenți din centrele universitare din țară: Universitatea din București, Universitatea din Craiova, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Pitești și Universitatea din Oradea, precum și studenți din Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.
La secțiunea dedicată elevilor din învățământul preuniversitar au participat cu lucrări 69 de elevi din județele Alba, Hunedoara, Neamț, Iași, Călărași, Brașov, Cluj și Gorj. La această ediție ne bucurăm să avem, de asemenea, participanți și premianți din Chișinău.
Organizatorii doresc să le mulțumească tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat acestui eveniment!