Prinț și cerșetor de Mark Twain, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 24 septembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.

Cartea lunii septembrie este „Prinț și cerșetor”, scrisă de Mark Twain și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Considerată un roman clasic al literaturii pentru copii, „Prinț și cerșetor” a fost publicat pentru prima oară în 1881 în Canada și ulterior, în 1882, în Statele Unite ale Americii. Această carte a fost prima încercare a lui Twain de a scrie ficțiune istorică. Acțiunea are loc în 1547, iar intriga se axează pe povestea a doi băieți care seamănă foarte bine unul cu celălalt: Tom Canty, un băiat dintr-o familie săracă, care locuiește cu tatăl său în Offal Court, Londra, și Prințul Edward, fiul regelui Henric al VIII-lea al Angliei. Pornind de la motivul schimbului de identitate, Mark Twain construiește, cu ironie și umor fin, o poveste captivantă și incitantă.

Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!

Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *