Bostalente – un nou atelier pentru copii, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei

Comunicat de presă

*Dovleci, felinare și simpatice sperietoare îi așteaptă pe cei mici, într-un decor de poveste, doar până în 1 noiembrie

Astăzi, 22 octombrie, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia a avut loc primul atelier de Bostalente din seria celor cu care instituția muzeală și-a propus să-i bucure pe cei mici, în această toamnă.
Într-un decor deloc înspăimântător, ci cu totul fermecător, copiii au făcut cunoștință cu invitații permanenți și foarte speciali ai activității, doamna și domnul sperietoare de ciori, și-au ales bostănelul ceramic ori felinarul preferat, și s-au pus pe pictat, în timp ce educatorii muzeali le-au amintit despre toți dovlecii fermecați, trecuți, poate, nedrept cu vederea, în poveștile de ieri și de azi.
Pentru și mai multă distracție și o amintire permanentă a acestui atelier deosebit, doritorii s-au putut imortaliza pe platforma rotativă 360.
Înainte de a pleca acasă cu noii lor stăpâni, bostănei și bostănițe, verzi, albaștri, cu fustițe, felinare amuzante, de copii frumos pictate, la final au fost pozate. Intră toate în concurs, pentru un premiu neașteptat: o carte de la palat!
Pozele bostanilor sau felinarelor pictate de copiii care participă la atelierul de Bostalente vor fi postate într-un album dedicat, pe pagina oficială de socializare a instituției. Fotografia cu cele mai multe aprecieri va determina câștigătorul sau câștigătoarea primei cărți din 𝐂𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢: 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭: 𝐈𝐬𝐚𝐛𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐉𝐚𝐠𝐞𝐥𝐥𝐨!
Atelierul de Bostalente are loc în fiecare zi lucrătoare, între orele 10.00 și 11.00, iar înscrierile se pot face la telefon: 0371337148 sau pe adresa de e-mail: turism@apulum.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *