Pieţele agroalimentare din Sebeş şi Blaj rămân deschise

În cursul dimineții de sâmbătă, 7 noiembrie 2020, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a avut o discuție telefonică cu primul ministru al României, Ludovic Orban, tema fiind activitatea piețelor agro-alimentare și sprijinirea producătorilor agricoli. În acest context, primarul Sebeșului le transmite edililor din județul Alba nevoia de a evalua mai atent activitatea piețelor, de a o sprijini prin măsuri specifice administrațiilor publice locale, precizând că piața de la Sebeș, care este una deschisă, aerisită, va continua să funcționeze, cu respectarea regulilor și măsurilor sanitare care se impun.

“În cursul acestei dimineți, am avut o discuție telefonică cu primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, tema principală fiind piețele agro-alimentare. Mesajul pe care dorim să îl transmitem și al cărui mesager devin în comunicarea cu toți primarii din județul Alba este acela că piețele agro-alimentare care se înscriu în caracteristicile de spații deschise, aerisite, își mențin funcționalitatea. Ne dorim ca acest mesaj să ajungă la producătorii agricoli, care au nevoie să fie sprijiniți în această perioadă. De asemenea, consumatorii doresc să cumpere produse românești proaspete, care se regăsesc în oferta generoasă a piețelor noastre, mai ales toamna. Vă reamintesc că piața de la Sebeș a avut o activitate neîntreruptă de la debutul acestei pandemii, preocuparea noastră ca administrație publică locală fiind aceea de a organiza mai bine programul de funcționare, de a igieniza spațiile și de a oferi sprijin producătorilor și comercianților, care au primit viziere și au fost în permanență îndrumați să respecte măsurile de protecție sanitară.” a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

PIEȚELE AGROALIMENTARE DIN BLAJ RĂMÂN DESCHISE!

În ultimele zile, am observat, în presa centrală, o întreagă polemică legată de închiderea piețelor. Vreau să-i anunț pe blăjeni și pe producătorii care vând în piețele Blajului că LA BLAJ PIEȚELE RĂMÂN DESCHISE!

Consider că în aceste timpuri dificile, pe care le traversăm cu toții, calmul, solidaritatea între oameni și responsabilitatea fiecăruia dintre noi trebuie să primeze! De aceea, după o discutie telefonică pe care am purtat-o în această dimineață cu Primul-ministru Ludovic Orban, pentru clarificarea modului de aplicare a restricțiilor impuse de autoritățile de stat, care vor intra în vigoare de luni, am convenit că, potrivit textului actului normativ, nu s-a intenționat și nu s-a pus niciodată problema ca piețele agro-alimentare organizate în spații publice deschise să se închidă!

La Blaj, vom lua toate măsurile legale care se impun, pentru că în toată această perioadă piețele agro-alimentare să rămână deschise! Inclusiv pentru producătorii de produse lactate vom asigura spații în zona deschisă, pentru ca blăjenii să se poată aproviziona fără probleme de pe piața Blajului.

Este o perioadă dificilă, în care orice interpretare exagerată a măsurilor de siguranță sanitară pe care le iau autoritățile de stat, pentru reducerea răspândirii pandemiei cu COVID-19, este de natură să creeze, fără sens, o emoție negativă suplimentară.

Ca Primar al Blajului, sunt alături de Guvernul României în această perioadă dificilă și vă asigur că voi face totul ca viața socială a Blajului să fie afectată cât mai puțin.

Vă adresez rugămintea să respectăm măsurile sanitare comunicate de autoritățile de stat, să arătăm compasiune, ințelegere și să punem sănătatea noastră pe primul loc!

Numai dacă rămânem aceiasi oameni hotărâți, aceleași caractere puternice, care pun familia și comunitatea pe primul loc, Blajul va fi bine!

Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *