Studente FLSC, premiate la Concursul naţional de traducere literarǎşi de specialitate

Talentul şi pasiunea pentru traducerea în limba francezǎ ale studenţilor de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării au fost recent reconfirmate la Concursul naţional de traduceri organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la care au participat 12 universitǎţi. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentatǎ de:

  • Andrada Ghiuş, studentă la specializarea Limba și literatura francezǎ – Limba și literatura italianǎ, anul al III-lea, coordonatǎ de conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Balaţchi, care a obţinut Premiul III, pentru traducerea de texte de specialitate în domeniul economiei şi al studiilor media

şi

  • Florentina Irimescu, studentă la specializarea Limba și literatura francezǎ – Limba și literatura englezǎ, anul al II-lea, coordonatǎ de conf. univ. dr. Olga Gancevici, care a obţinut Menţiune, pentru traducerea a două texte literare în proză.

Alǎturi de colegii şi profesorii lor, studentele vor fructifica aceastǎ interesantǎ experienţǎ de comunicare interculturalǎ prin traducere, atât la studiile de licenţǎ, cât şi la cele de masterat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *