21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Comunicat de presă

Din capitala Moldovei, în inima Ardealului

21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

*Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle

Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia va găzdui, în perioada 21 martie-21 aprilie, expoziția „Eminescu-omul”, itinerată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Din capitala Moldovei, pentru prima dată în inima Ardealului, „Eminescu-omul” se descoperă publicului vizitator cu fiecare dintre cele peste 50 de exponate: cărți, documente, fotografii, dar și obiecte care au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle, bunuri culturale clasate în Tezaurul Patrimoniului Cultural Național.

Inaugurarea expoziției, organizate cu sprijinul Historic Paper Treasures&Collectibles și Operei Naționale București, va avea loc joi, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la ora 13.00. Cu această ocazie vor oferi detalii despre Eminescu-omul, Veronica Micle și bunurile culturale expuse, de valoare excepțională pentru umanitate, Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf al Muzeului Național al Literaturii Române Iași și prof. univ. dr. Diana Câmpan, istoric și critic literar.

Accesul în sectorul expozițional dedicat se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza biletului de intrare. Tarife: 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți. Beneficiază de gratuitate jurnaliștii, angajații muzeelor, persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, precum și copiii sub 6 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *