PRIMĂVARA ÎNFLORITOARE A VIEȚII: COPIII OCROTIȚI ÎN AȘEZĂMINTELE SOCIALE ALE ARHIEPISCOPIEI ALBA IULIA CELEBREAZĂ CREATIVITATEA ȘI RECUNOȘTIINȚA ÎN LUNA MARTIE- LUNA PENTRU VIAȚĂ

În luna martie, ne îndreptăm atenția către o temă deosebit de importantă și plină de semnificație. Martie este Luna Pentru Viață, o perioadă în care ne oprim să reflectăm și să celebrăm viața în toate formele ei, recunoscându-i valoarea și protejând-o cu dragoste și responsabilitate.

În acest sens, copiii ocrotiți în așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Alba Iulia vor fi implicați într-o serie de activități speciale dedicate vieții și ocrotirii, desfășurate pe tot parcursul lunii martie – o recunoaștere a importanței pe care comunitatea noastră o arată protejării vieții. Aceste activități au ca scop nu doar să ofere copiilor momente de distracție și creativitate, ci și să îi îndrume spre înțelegerea valorii inestimabile a vieții, gândul lor fiind îndreptat către Dumnezeu, către părinți și către ceilalți oameni dragi care le veghează creșterea.

Copiii vor participa la ateliere de gătit și la ateliere de creație, în cadrul cărora, prin felicitări personalizate, deserturi pregătite cu dragoste și cadouri handmade vor putea să își exprime afecțiunea și recunoștința față de cei dragi, De asemenea, vor fi organizate ateliere educative într-un cadru creștin ortodox, axate pe exprimarea emoțională și reflecția asupra sursei adevărate a fericirii, experiențe menite să-i îndrume pe copii spre valorile autentice ale credinței și ale vieții în comunitate.

O altă parte importantă a programului constă în activități de creație – pictură, desen, colaje – pe tema „Viața prin ochi de copil”. Lucrările realizate de copii vor fi expuse în biserici la sărbătoarea Bunei Vestiri. Această activitate își propune să promoveze înțelegerea semnificației spirituale a sărbătorii și importanța aplicării valorilor creștine în viața de zi cu zi.

Această lună specială se va încheia printr-o acțiune de plantare de pomi fructiferi sau flori, sub tematica „Ce am ajutat să crească mare”, promovând astfel în rândul copiilor grija și responsabilitatea față de natură și valorile de solidaritate și cooperare în comunitatea noastră.

Suntem convinși că aceste activități vor contribui nu doar la dezvoltarea personală a copiilor, ci și la întărirea legăturilor lor cu valorile esențiale ale vieții și ale credinței creștine. În plus, ne bucurăm să avem oportunitatea de a implica și de a împărtăși aceste momente speciale cu întreaga comunitate, astfel încât să putem sărbători împreună viața cu toate darurile pe care ni le aduce.

Vă invităm să vă alăturați nouă în această călătorie dedicată vieții și sărbătoririi ei în luna martie, Luna Provita – o lună în care recunoaștem și celebrăm minunile și darurile vieții în toată plenitudinea lor!

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *