Jandarmii vor fi în acțiune de Sărbători

Măsuri de ordine publică pentru un Crăciun în siguranță

Pe timpul minivacanței de Crăciun, Jandarmeria Alba va asigura măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică în zona de competență și va veghea la siguranța participanților la evenimentele ce se vor desfășura în această perioadă.

În aceste zile vrem să ne asigurăm că veți petrece sărbătorile de iarnă în siguranță, sens în care, peste 200 de jandarmi vor fi prezenți la datorie pentru buna desfășurare a manifestărilor cultural-artistice și religioase de pe raza județului. Având în vedere că pe parcursul acestor zile, zonele centrale ale orașelor vor fi tranzitate de un număr mare de persoane, jandarmii vor fi prezenți în zonele unde sunt organizate târgurile de Crăciun, în proximitatea marilor magazine și piețe, pentru a preveni orice fel de situație care ar putea tulbura liniștea publică.

Pentru a avea parte de o minivacanță în siguranță, vă recomandăm următoarele:

-nu folosiți materiale pirotehnice, deoarece acestea pot afecta sănătatea dumneavoastră și pe a celor din jur;

-supravegheați copiii, pentru a evita situațiile de rătăcire și pentru prevenirea eventualelor accidente;

-în cazul în care participați la evenimentele organizate în această perioadă, respectați măsurile dispuse de organizatori și adoptați un comportament civilizat.

De asemenea, jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Alba sunt pregătiţi să intervină prompt pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate în zona montană a judeţului. Atragem atenția turiștilor care vor frecventa în această perioadă zonele montane din județ, să se informeze asupra vremii și să se echipeze corespunzător și le adresăm următoarele recomandări:

– este ablosut necesară echiparea autoturismului în mod corespunzător pentru sezonul rece;

– urcați pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului;

– în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.

De asemenea, vă reamintim:

– dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați imediat ajutorul jandarmilor sau apelați numărul unic de urgenţă 112.

În speranța că în această perioadă ne vom bucura cu toții de Sărbătoarea Nașterii Domnului fără incidente, vă dorim tuturor SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *