Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabiltăți Blaj și-a sărbătorit hramul cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva

Într-o atmosferă plină de spiritualitate și recunoștință, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu Blaj și-a sărbătorit hramul instituției cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, care este cinstită în calendarul ortodox pe data de 14 octombrie.

Anul acesta, echipa centrului social a ales să împletească bucuria cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva cu sărbătorirea zilei de naștere a persoanelor beneficiare născute în cursul lunii ale acestui serviciu social. Cu participarea atât a personalului, cât și a beneficiarilor, evenimentul a debutat cu slujba de binecuvântare și mulțumire oficiată de către părintele protopop Ovidiu Pop.

A urmat un cuvânt duhovnicesc, prin care părintele protopop a adus în discuție viața Sfintei Cuvioase Parascheva, subliniind modul în care aceasta a reușit să trăiască o viață echilibrată și virtuoasă, în ciuda provocărilor istorice cu care s-a confruntat. A arătat că prin jertfă, sacrificiu și rugăciune, putem depăși toate dificultățile vieții cotidiene.

Această zi a fost un prilej de înălțare spirituală, în care exemplul de viață al Sfintei Cuvioase Parascheva a fost pus în centrul atenției. Doamna Veronica Pop, coordonatorul serviciului social, a prezentat istoricul și momentele semnificative din viața serviciului, transmițând un mesaj de felicitare atât sărbătoriților, cât și personalului angajat.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, într-un spirit de comuniune și solidaritate, în care toți participanții au avut ocazia de a se întâlni, socializa și sărbători împreună, întărind legăturile de prietenie și sprijin în cadrul comunității.

Serviciul de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf. Parascheva Blaj oferă beneficiarilor săi zilnic o masă caldă, servicii menajere și gospodărești, servicii social-comunitare, consiliere socială și informare. Acest serviciu social a fost înființat în anul 2007 și are o capacitate de 10 locuri. Funcționează în baza parteneriatului dintre Asociația Filantropia Ortodoxă Alba-Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba prin Consiliul Județean, susținut de sponsori și colaboratori locali și județeni.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *