ALBA CAROLINA BIKE RACE va avea loc în data de 26 august 2023

În data de 26 august 2023 va avea loc, în orașul nostru și în împrejurimi, evenimentul sportiv ALBA CAROLINA BIKE RACE. Elementul central este constituit din curse și competiții de ciclism montan (mountain bike), care se vor desfășura pe mai multe trasee concepute a fi de grade diferite de dificultate, în funcție de dorința și pregătirea fizică a sportivilor participanți.

Competiția ALBA CAROLINA BIKE RACE, înscrisă de anul acesta în calendarul competițional al Federației Române de Ciclism, este un proiect al Asociației BICICLIM ALBA în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB). Scopul acestui eveniment este de a promova municipiul Alba Iulia și împrejurimile sale dar și încurajarea unei vieți active prin sport și activități în natură. Nu în ultimul rând, se dorește conștientizarea și implicarea comunității în acțiuni de ecologizare a zonelor de desfășurare a concursului și nu numai. Prin organizarea acestei competiții, aflată la a treia ediție, dorim să atragem ca parteneri, toate instituțiile locale și județene care au competențe în acest sens, dar și parteneri privați care să susțină proiectul nostru.

Evenimentul este deschis oricărui ciclist, profesionist sau amator, care are un minim de experiență, o bicicletă de tip mountain bike în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut.

ALBA CAROLINA BIKE RACE este o competiție de ciclism montan de tip cross country, care se va desfășura în cadrul unui eveniment de amploare pe data de 26.08.2023, cu zona de start/finish în municipiul Alba Iulia, mai precis de pe strada Mihai Viteazul, intersecție cu strada Crișan (lângă Casa de Cultură a Sindicatelor) și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță de aproximativ 70 km (traseul cel mai lung).

Acțiunea de ecologizare și marcare a traseelor se desfășoară cu aproximativ 60 zile înaintea concursului, prin implicarea comunității locale, a voluntarilor și a membrilor ASOCIAȚIEI BICICLIM ALBA, acțiune care va continua și după concurs, pentru curățarea traseului de eventuale resturi rezultate în urma evenimentului și pentru strângerea marcajelor.

Concursul se va desfășura pe 5 trasee: de 4 km., 13 km., 27 km., 38 km., respectiv 70 km., cu diferite grade de dificultate, prezentate detaliat mai jos. Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere, care să pună în valoare zona Alba Iulia, localitățile învecinate și natura minunată care ne înconjoară.

Traseul 1 (4 km.), necompetitiv

Str. Mihai Viteazul (lângă Casa de Cultură a Sindicatelor).

Traseul 2 (13 km.) , necompetitiv

Va parcurge ruta: str. Mihai Viteazul – Bd.1 Decembrie 1918 – str. Vasile Goldiș – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – pista ciclabilă Mamut – str. Lalelelor – str. Gladiolelor – str. Vasile Goldiș – Bd. 1 Decembrie 1918 – Finish (str. Mihai Viteazul).

Traseul 3 (27 km.)

Va parcurge ruta: str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Vasile Goldiș – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – pista ciclabilă Mamut – str. Lalelelor – str. Gladiolelor – str. Vasile Goldiș – Bd. 1 Decembrie 1918 – Finish (Str. Mihai Viteazul).

Traseul 4 (38 km.)

Va parcurge ruta: Start str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Vasile Goldiș – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – Crișeni – Pâclișa – Mamut – pista ciclabilă Mamut – str. Lalelelor – str. Gladiolelor – str. Vasile Goldiș – Bd. 1 Decembrie 1918 – Finish (Str. Mihai Viteazul).

Traseul 5 (70 km.)

Va parcurge ruta: str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Vasile Goldiș – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – Crișeni Stăuini – Inuri – Pârâul lui Mihai – Drum 107A – Vurpăr – Valea Vințului – Laz – Releu Inuri – Mamut – pista ciclabilă Mamut – str. Lalelelor – str. Gladiolelor – str. Vasile Goldiș – Bd. 1 Decembrie 1918 – Finish (str. Mihai Viteazul).

Referitor la caracterul necompetițional al curselor ce implică copii, precizăm că această decizie se bazează pe studii de specialitate în psihologie, care atestă că dezvoltarea psihică sănătoasă la copii este dată de exersarea compasiunii, empatiei, încrederii și susținerii reciproce, în timp ce competitivitatea contravine acestor concepte. Considerăm că toți sunt câștigători prin participare și prin adoptarea unui mod de viață sportiv, sănătos, de aceea toți vor fi premiați în cadrul evenimentului.

Rezervat celor mici, se vor desfășura și activități educativ – recreative, în colaborare și parteneriat cu IPJ Alba – Poliția Rutieră, ISU Alba, IJJ Alba.

Dorim, pe această cale, să mulțumim locuitorilor orașului nostru pentru înțelegere și lansăm tuturor o invitație de participare ca spectatori sau, de ce nu, ca participanți la una din cursele propuse.

Suntem convinși că, și în România, comunitățile locale vor învăța să se implice fie doar și prin asistarea la un astfel de eveniment, prin susținerea participanților și, de ce nu, a organizatorilor prin acțiuni de voluntariat, experimentând pe viu atmosfera magică, încărcată de emoție și adrenalină, satisfacție, voie bună și entuziasm, pe care o vedem cu toții la televizor în cadrul competițiilor sportive.

În data de 26.08.2023 între orele 08.00 -19.00, următoarele străziii vor fi restricționate circulației publice: str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 (Zona blocuri M-zona HCC) – str. Vasile Goldiș – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – str. Crișan.

Celor afectați de restricțiile de trafic rutier în zona evenimentului le mulțumim pentru înțelegere și răbdare și îi asigurăm de respectul nostru total și de buna noastră intenție și îi invităm să petreacă puțin timp din viață alături de noi și de sportivii participanți la ALBA CAROLINA BIKE RACE, ediția 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *