Doctorul scrie și pescrie – seară de teatru cu Skepsis!

COMUNICAT

Duminică, 30.07.2023, ora 20.00, Grupul Skepsis vă invită la poarta a IV-a a Cetății la o seară de teatru cu Skepsis în care Doctorul Scrie și Prescrie!

Skepsis vă propune două episoade în care intriga se construiește în jurul Doctorului Balanzone (Il Dottore), unul dintre cele mai cunoscute personaje ale Commediei dell’Arte.

În primul episod, intitulat sugestiv ”Arlecchino Alege Cartea”, Doctorul Balanzone, un erudit decadent, pompos și pedant, care știe multe dar nu înțelege nimic din ceea ce știe, este nerăbdător să prezinte publicului ultima sa carte – o capodoperă, firește. Jucăușul Arlecchino se află prin preajmă tocmai la timp pentru a servi o prelegere menită să îl ”deștepte” puțin. Însă capul lui Arlecchino nu cedează așa ușor, așa încât Doctorul va trebui să facă mari eforturi pentru a reuși. Oricum, seara Doctorului nu e pierdută, fiindcă un alt personaj are nevoie de ajutorul lui pentru ceva ce doar un Maestru al medicinei poate oferi: ”Reţeta Fericirii ”… Doctorul este ultima speranţă… Dar câtă încredere putem avea să ne lăsăm pe mâna Doctorului și ce ne facem dacă leacul provoacă un coșmar?

Accesul publicului este liber, evenimentul continuând programul de spectacole și evenimente în aer liber propus de Grupul Skepsis pentru anul 2023. În cazul vremii nefavorabile, spectacolul va fi decalat sau reprogramat, modificările fiind anunțate pe pagina facebook a grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2023 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *