Teatrul de Păpuși „Prichindel” vă invită la premiera spectacolului – „Scufița roșie”, regia Viorica Boda și Teodora Popa.

COMUNICAT DE PRESĂ

26 iunie 2023

Cine nu știe povestea fetiței care pornește la drum spre bunicuță și, neascultând de povețele mamei, ajunge, împreună cu bunica, în burta lupului! Ei bine, povestea noastră este puțin altfel. Prin talentul și umorul lui Cristian Pepino, care a scris scenariul, prin viziunea scenografică a lui Marian Sandu, precum și prin punerea în scenă a colegelor noastre, ea se transformă într-o poveste originală, plină de umor, de aventură și de personaje simpatice. Convenția teatrală, specifică teatrului de păpuși, este vizibilă, adică actorul și păpușa sunt alături și se prezintă astfel pe scenă, după cum veți vedea. Apoi personajele sunt aduse, într-o anumită măsură, în zilele noastre: scufița este o puștoaică simpatică, o fetiță sportivă, căreia îi plac drumețiile, curioasă, bunicuța este o bunicuță căreia îi place să tricoteze și să se uite la televizor/să asculte radioul, lupul este un mare șmecher (cam așa se crede el), iar vânătorul este acel vânător preocupat să prezerve fauna și flora pădurilor:

„E o poveste cu învăţăminte

Care te-nvaţă cum să fii cuminte

De oamenii vicleni să te fereşti,

Că altfel s-ar putea să o păţeşti.”

Cu speranța că v-am atras atenția, vă așteptăm duminică, 9 iulie, de la orele 17:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” la premiera spectacolului „Scufița roșie”, cu care închidem stagiunea 2022 – 2023.

Vă așteptăm în septembrie cu noi proiecte și spectacole!

Scufița roșie

Scenariul: Cristian Pepino

Regia și distribuția: Viorica Boda și Teodora Popa

Scenografia, sculptura și pictura: Marian Sandu și Oriana Pelladi

Muzica: Levente Szöcs

Regia tehnică: Elena Madaras

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Mașinist: Gheorghe Hațegan

Croitorie: Mirela Tămășan

Tâmplărie: Dumitru Crăciun

Biletele pot fi achiziționate de la casieria teatrului, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 14:00 sau online de pe www.teatrulalba.ro.

Prețul unui bilet este de:

  • 7 lei pentru copii
  • 15 lei pentru studenți și pensionari
  • 28 lei pentru adulți

Cristina Smadea,

Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *