Turneul Național Trei Tenori ajunge în Transilvania, pe 27, 29 şi 31 mai. Vezi locurile unde vor fi spectacolele

Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Florin Guzgă, protagoniștii Turneului Național Trei Tenori, au ajuns la a treia parte a traseului lor prin țară.

După ce au bucurat mii de spectatori la Ploiești, Pitești, Târgoviște, Piatra Neamț, Bacău și Suceava, cei trei protagoniști ai Turneului Național Trei Tenori vor ajunge la Sibiu, Târgu Mureș și Satu Mare pentru o nouă etapă a turneului.

Sâmbătă, 27 mai, la Filarmonica de Stat din Sibiu, luni, 29 mai, la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș și miercuri, 31 mai la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Suntem la jumătatea turneului și suntem copleșiți de bucuria cu care ne așteaptă oamenii. Înainte de a începe acest turneu, ne gândeam că avem de mers în 11 orașe ale țării, că va fi greu și ne întrebam dacă vom putea atrage public în săli. A fost peste așteptări. Ne bucurăm să ajungem în aproape toate zonele: am plecat din Muntenia, am ajuns în Moldova, acum ne ducem în Transilvania și Maramureș, mai trecem o dată prin Moldova și ne vom opri la București. Muzica noastră place publicului, asta ne face să nu simțim deloc oboseala.” spune Andrei Fermeșanu, solist şi director general interimar al Operei Naționale din Iași.

Cei trei tenori ieșeni vor fi pe 10 iunie la Fălticeni, ajungând cu turneul lor pe 26 iunie la Sala Radio din București, alături de Orchestra Metropolitană București, dirijată de Daniel Jinga.

Abordând un repertoriu internațional în peste 7 limbi, cele 3 voci ale scenei lirice românești, vin de la Iaşi şi creează un spectacol complex, în care arii din opere celebre și canzonette, printre care celebrele O sole mio, Nessun dorma, Cielito lindo sauFuniculì, Funiculà, se îmbină cu stiluri muzicale clasice și moderne.

Această formulă se bucură deja de un succes incredibil în Iași, unde, de la începutul proiectului, în iulie 2022, cei trei tenori români au susținut 10 concerte în fața a peste 20.000 de spectatori.

Cei trei tenori sunt acompaniați în concertele lor din acest turneu de cele mai bune orchestre românești: Orchestra Metropolitană București, Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, Orchestra Filarmonicii Pitești, Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Botoșani, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș și Orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, dirijori Daniel Jinga, Alexandru Ilie, Costin Grigore, Remus Grama, Cristian Sandu, Florentin-Petre Gâscă.

Cei trei tenori români, Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Florin Guzgă, sunt soliști profesioniști de operă, invitați extraordinari în spectacole de operă care au loc atât în ​​România, cât și în străinătate.

Andrei Fermeșanu este solist al Operei Naționale Române din Iași începând cu anul 2012. Repertoriul său include roluri principale din opere precum: Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, L’elisir d’amore de Gaetano Donizetti, Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, Rigoletto de Giuseppe Verdi, Carmina Burana de Carl Orff. Tipologia vocală a „tenorului de grazia” i-a adus recunoașterea atât în fața publicului din cadrul instituțiilor muzicale reprezentative ale țării, cât și în critica de specialitate. Andrei Fermeșanu este directorul general al Operei Naționale Române din Iași.

Solist al Operei Naționale Române din Iași din 2014, Andrei Apreotesei a debutat în numeroase roluri de-a lungul anilor. Cu o prezență scenică caldă și o voce generoasă, Andrei Apreotesei a cucerit inimile publicului în toate rolurile pe care le-a interpretat pe numeroase scene din România. Andrei Apreotesei este directorul general al Ateneului Național Iași.

Florin Guzgă a început colaborarea cu Opera ieșeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist. Este unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, a primit numeroase premii naționale și internaționale și a colaborat cu teatre lirice din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Chișinău, Toulouse, Zagreb. Florin Guzgă este directorul artistic al Operei Naționale Române din Iași.


ITINERAR:

7 mai – Ploiești, Casa de Cultură a Sindicatelor – Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, dirijor Alexandru Ilie;

8 mai – Pitești, Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra Filarmonicii Pitești, dirijor Costin Grigore;

9 mai – Târgoviște – Orchestra Metropolitană București, dirijor Daniel Jinga;

16 mai – Piatra Neamț, Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău, dirijor Daniel Jinga;

17 mai – Bacău, Teatrul de Vară „Radu Beligan” – Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău, dirijor Daniel Jinga;

18 mai – Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor – Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Botoșani, dirijor Daniel Jinga;


27 mai – Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, dirijor Cristian Sandu;

29 mai – Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, dirijor Remus Grama;

31 mai – Satu Mare, Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti”, dirijor Cristian Sandu;

10 iunie – Fălticeni Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Botoșani, dirijor Daniel Jinga;

26 iunie – București, Sala Radio, Orchestra Metropolitană București, dirijor Daniel Jinga.

PROGRAM:

Parlami d’amore Mariù – Achille Togliani

Manhã de Carnaval – Luiz Bonfá

Te quiero dijiste – Javier Solís

Tu, ca nun chiagne – Ernesto De Curtis și Giuseppe Di Stefano

Notte ’e piscatore – Andrea Bocelli și Luciano Pavarotti

Funiculì, Funiculà – Luigi Denza

Non ti scordar di me – Ernesto De Curtis

Core ‘ngrato – Riccardo Cordiferro

Mamma Cesare – Andrea Bixio

O sole mio – Alfredo Mazzucchi şi Eduardo di Capua

Nessun dormaGiacomo Puccini

Bésame Mucho – Consuelo Velázquez

Torna a surriento – Ernesto De Curtis

Granada – Agustín Lara

Chitarra romana – Bruno Cherubini şi Eldo Di Lazzaro

Parla Più Piano – Nino Rota

No puede ser – Pablo Sorozábal

Cielito lindo – Quirino Mendoza y Cortés

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *