educatiereligie

EXPLORÂND FRUMUSEȚEA NATURII: POVESTEA PRIMEI SĂPTĂMÂNI DIN AVENTURILE COPILĂRIEI

Copiii ocrotiți în centrele educaționale din cuprinsul Eparhiei Ortodoxe a Alba Iuliei au luat parte, în perioada 9-13 mai, la activități dedicate cunoașterii și conectării cu mediul înconjurător. În derularea activităților de cunoaștere, copiii au reușit să își însușească cunoștințe, priceperi și deprinderi legate de îngrijirea mediului pentru a ajuta la protejarea și conservarea resurselor naturale.

Participarea copiilor la aceste activități a urmărit educarea și conștientizarea asupra aspectelor din natură. Astfel, copiii au învățat despre responsabilitatea individuală în îngrijirea mediului înconjurător pentru a dobândi o mai mare conștientizare a impactului pe care îl avem asupra lumii în care trăim.

Impactul activităților de conectare cu mediului înconjurător a fost esențial în procesul de conștientizare. Astfel de activități i-au inițiat pe copii în asumarea responsabilității și a grijii față de mediul înconjurător, oferindu-le oportunități de dezvoltare socială și de sănătate fizică și de relaxare. Prin aceste activități legate de mediul care ne înconjoară, cei mici au demonstrat că vârsta nu reprezintă un obstacol în luarea inițiativei pentru a face o diferență pozitivă în lumea în care trăim. Ei au devenit modele de urmat și ne-au inspirat pe toți să acționăm pentru a proteja natura.

Părintele George Mateș, preot coordonator al Așezămintelor sociale „Sfânta Filofteia” Silivaș și „Sfântul Nectarie” Vama Seaca a subliniat modul în care această săptămână s-a desfășurat: „Copiii au fost instruiți cu privire la acţiunile care pot dăuna mediului înconjurător, de asemenea li s-a insuflat dragostea şi aprecierea pentru natură. Prin Proiectul ”Cum să ajungi la mine acasă?”s-a dorit familiarizarea copiilor cu conceptul de hartă și evidențierea scopurilor în care o putem folosi dar și dezvoltarea capacităţii de observație.”

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 15 Centre „Educație spre Vocație. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.

Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *