Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață. Ediția a XIII-a, sâmbătă, 13 mai 2023

Sâmbătă, 13 mai 2023, începând cu ora 19.00, Muzeul Național al Unirii dă startul celei de a XIII-a ediției a Nopții Muzeelor.

Evenimentul inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța încă din anul 2005 este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

            De remarcat că începând cu anul 2010, muzeul albaiulian a dat evenimentului un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expozițional de care dispune, dar și impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

            Organizatorii evenimentului: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Programul evenimentului Noaptea Muzeelor 2023

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia / Clădirea Babilon

·        ora 19:00 – deschiderea oficială, reprezentație Garda Apulum

 Strada Muzeului

·        orele 20:00 – 01:00 – istoria prinde viață în muzeu, peste 40 de personaje istorice (Mihai Viteazul, Avram Iancu, Horea, Regele Ferdinand și Regina Maria, Camil Velican, etc.)

     Clădirea Babilon

·        orele 20:00 – 01:00 – ateliere antice (confecționat opaițe, prelucrare os, pielărie, scriptoria) și alte ateliere: Ziare … pe ghicite!! și Femei în istorie!!

 Clădirea Babilon

·        ora 22:00 – dansuri romane – Magna Nemesis / lupte de gladiatori – Ludus Apulensis

Strada Muzeului

·        ora 23:00 – Povestea asasinării lui Mihai Viteazul

Strada Muzeului

·        ora 24:00 – Duo muzical Laura Orian & Cristian Alexievici

Etajul 2. Clădirea Babilon

Sala Unirii

  orele 19:00 – 21:00 – ateliere Eco

Expoziții temporare (Expoziție de sculptură, Gânduri pietrificate/  autor Ștefan Balog; Expoziție de ceramică „Întâlnire interesanta….”, Mona Vintan si Papp József ceramiști).

Museikon 

·        orele 20:00 – 01:00 – ateliere ( O promisiune verde, Atelierul de gravură, Ars Calligraphica / scrisul ca o artă ).

·        Expoziții temporare (Eclipsa, autor Aurel Vlad, Iconic locuiește omul lumea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *