Târgul de cArte Alba Transilvana, cel mai așteptat eveniment cultural dedicat cărții, la Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 5-7 mai 2023, Târgul de cArte Alba Transilvana își va deschide din nou porțile în Cetatea Alba Carolina, fiind cel mai important eveniment de profil din județul Alba. Și în acest an, târgul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Inaugurarea oficiala a ediţiei cu numărul XIV va avea loc pe Esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia (spațiul dintre Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii), vineri, 5 mai 2023, ora 11:00. Târgul va fi deschis zilnic, în zilele de 5, 6 și 7 mai între orele 10.00 şi 20.00, accesul tuturor categoriilor de public fiind gratuit.

Târgul de cArte Alba Transilvana propune publicului o paletă largă de manifestări, forme și expresii culturale, cum ar fi: lansări și prezentări de carte, standuri expoziționale de carte, ateliere creative, conferințe, concerte, expoziții, teatru etc. Vor fi prezenți la Alba Iulia specialişti şi invitaţi din toate zonele culturii: autori, editori, traducători, distribuitori, bibliotecari, critici, animatori culturali, artiști, interpreți precum şi o serie de personalităţi cu aport important în spațiul cultural al României și nu numai, cum ar fi: Adrian Cioroianu, Mircea Dinescu, Daniel David, Răzvan Voncu, Horea Gârbea, Cristian Pătrășconiu, Hanna Bota, Ana Iorga și Filip-Lucian Iorga. Printre cei care vor susține momente artistice se numără: Trupa Taxi, Nicu Alifantis, Radu Pietreanu și Ovidiu Pârjol & Ioan Păuna.

Din perspectiva anvergurii evenimentului, ediţia din acest an va găzdui cărți editate de peste 70 de edituri din țară, fiind prezente la Alba Iulia peste 100 de personalități culturale, care vor susține 54 de evenimente editoriale și culturale. Acestea se vor desfăşura pe scena amenajată în aer liber şi la standurile de animație pentru copii. Programul integral al evenimentelor va fi disponibil în curând pe website-ul www.bjalba.ro și pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Târgul de cArte Alba Transilvana este un proiect cultural anual, organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Și în acest an parteneri ai evenimentului sunt: Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Palatul Copiilor Alba, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Grupul Skepsis.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *