Număr record de vizitatori în primul trimestru al anului 2023

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a înregistrat în primele 3 luni ale acestui an un număr record de vizitatori. Nu mai puţin de 14.568 persoane au trecut pragul muzeului în perioada ianuarie-martie 2023, o cifră impresionantă care depăşeşte cu mult numărul de vizitatori, respectiv 4.656, care au fost înregistrați în anul 2022, tot în această perioadă.

Această afluență mare de public este rodul unor expoziții sau evenimente de succes organizate în această perioadă de muzeul albaiulian. Dintre acestea amintim evenimentul și expoziția 24 ianuarie Unirea Principatelor Române, ocazie cu care au fost expuse în premieră în Sala Unirii, o serie de documente și piese originale care au aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și copia oficială a Convenției de la Paris din 1859 acordată Principatelor Române de către Imperiul Otoman.

De asemenea, un alt eveniment extrem de bine primit de public a fost vernisajul expoziției Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste. Manifestarea desfășurată chiar de Ziua Femeii s-a bucurat chiar de prezența îndrăgitei cântărețe de muzică ușoară, care a reușit să trezească emoții puternice, atât prin poveștile vieții dânsei, cât și prin melodiile pe care le-a cântat cu această ocazie. De precizat, că această expoziție mai poate fi văzută la Sala Unirii până în data de 7 mai 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *