1,3 MILIOANE LEI – FINANȚARE OBȚINUTĂ DE PRIMĂRIA SEBEȘ ÎN BENEFICIUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI: CENTRU DE ZI CU GRĂDINĂ TERAPEUTICĂ, CABINETE DE KINETOTERAPIE ȘI PSIHOLOGIE

Prin cererea de finanțare care a fost aprobată în beneficiul Municipiului Sebeș, în cadrul liniei de finanțare Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități din cadrul punctului I2. Reabilitarea/renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități al Pilonului V Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională al Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 Reforme sociale, au fost obținute fonduri nerambursabile în valoare de 1.317.330 lei.

Proiectul aprobat are ca obiect Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități care funcționează în imobilul situat pe strada Lucian Blaga nr. 45A.

Grupul țintă al proiectului este format din persoane adulte cu dizabilități din comunitate.

Prin proiect se vor efectua lucrări de reabilitare și dotări specifice la centrul de zi, astfel încât acesta să fie accesibil persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu prevederile normativului privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 189/2013. Totodată, va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice care să asigure energia electrică pentru funcționarea clădirii. Dotările care vor fi efectuate prin intermediul proiectului cuprind ascensor pentru persoane, echipamente pentru grădina terapeutică, dotări pentru un atelier de lumânări, pentru cabinetele de kinetoterapie și psihologie, mobilier.

„Centrul de zi va asigura accesul beneficiarilor din comunitate la resursele și facilitățile oferite, precum și la cele din comunitate (sănătate, educație, muncă, cultură, transport, petrecerea timpului liber etc.), cu scopul de a îmbunătăți abilitățile și capacitatea acestora de a participa activ pe piața forței de muncă și la viața socială.

Printre principalele activități desfășurate în serviciul social de tip centru de zi se află: informare și consiliere, dezvoltarea abilităților pentru viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare socială, terapie ocupațională, terapii de recuperare, alte terapii, sprijin pentru integrarea în muncă (inclusiv munca asistată), servicii specializate în funcție de nevoile specifice și individuale ale persoanelor cu dizabilități, activități culturale, recreative și sportive” a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *