HACKATHON la Alba Iulia în luna iunie, la cea de a V-a ediție a Concursului in4it_UAB

Facultatea de Informatică și Inginerie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat Primăria Municipiului Alba Iulia, Compania Continental Sibiu, Banca Transilvania, organizează cea de-a V-a ediție a Concursului in4it_UAB, care va avea loc în Alba Iulia, în perioada 21-23 iunie 2023.

Evenimentul este organizat în formatul unui HACKATHON adresat studenților pasionați de programare și va consta în elaborarea și prezentarea unor aplicații software care să conveargă spre concepte inovatoare ca Smart City.

Scopul evenimentului este de a da naștere la noi proiecte de perspectivă, de a extinde cunoștințele și cultura digitalizării. Participanții vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele și pasiunea lor pentru IT, dar și să aplice tehnologiile inovatoare în contextul digitalizării urbane, elaborând soluții inteligente.

Această manifestare își dorește crearea unui cadru de colaborare între studenții și

masteranzii pasionați de programare și companiile de profil care vor participa în calitate de invitați pe toată perioada derulării evenimentului.

În cadrul concursului se vor oferi premii:

  • Premiul I – 5000 lei
  • Premiul 2 – 4000 lei
  • Premiul 3 – 2500 lei

Soluția care urmează a fi premiată trebuie să se construiască în jurul ideii centrale de Oraș Inteligent – “SMART CITY“, având în vedere una din cele 6 verticale:

  1. Smart Government
  2. Smart Living
  3. Smart Mobility
  4. Smart People
  5. Smart Economy
  6. Smart Environment

Soluția câștigătoare va avea în vedere dezvoltarea comunităților creativ inteligente, care să contribuie la vizibilitatea și dezvoltarea locală, a mediului universitar, a administrație locale și, nu în ultimul rând, a mediului de business local (turism, alimentație publică, producție, horeca, servicii, agrement etc.).

Pentru informații suplimentare, vizitați pagina web a concursului: https://evenimente.uab.ro/hackathon/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *