Teatrul de păpuși „Prichindel” merge cu ”Muzicanții din Bremen” la Penitenciarul din Aiud

COMUNICAT DE PRESĂ

Teatrul de Păpuși „Prichindel” este instituția care susține proiectele al căror scop este acela de a educa prin teatru, de a dezvolta simțul artistic prin teatru, dar și de a ne cunoaște mai bine, pe noi înșine. De aceea am spus DA și am acceptat să fim parteneri, alături de Asociația PAKIV România și Penitenciarul Aiud, într-un proiect care vizează persoanele private de libertate. Această activitate se înscrie foarte bine în linia proiectului nostru – Gesturi pentru toți.

Proiectul PN1013 – Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud, Programul Creșterea și Abilitarea Romilor, vine în sprijinul persoanelor private de libertate din penitenciar înscrise în grupul țintă, categorie vulnerabilă. În acest sens, în data de 15 februarie 2023, de la orele 11:00, teatrul va prezenta la sediul Penitenciarului din Aiud un spectacol pentru persoanele vizate de acest proiect.

Am ales pentru acest proiect spectacolul „Muzicanții din Bremen”, care, așa cum a fost gândit de regizorul Adam Boboc, scoate în evidență faptul că vulnerabilitatea, neîncrederea de sine pot fi, cu puțin ajutor din partea celor din preajma noastră, depășite, găsind astfel mai ușor drumul către un trai și o lume mai bună. În orice impas ne-am afla e nevoie de speranță și de prieteni, descoperind și bucuria de a fi de ajutor. Iar muzica din spectacol, antrenantă și foarte în spiritul vremurilor, precum și personajele și situațiile în care se află, le vor descreți frunțile și vor aduce zâmbete și bucurie.

Mulțumim partenerilor că ne-au ales pentru un astfel de demers și că putem oferi prin teatru o alternativă în procesul de reabilitare a persoanelor private de libertate, categorie vulnerabilă.

„Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm

Regia și dramatizarea: Adam Boboc

Scenografia: Ana Catrințașu

Muzica: Adam Boboc și Florin Andrea

Distribuția: Irina Melnic, Iulian Costea și Mădălin Costea

Mașinist: Florin Badiu

Manager: Ioana Bogățan

Cristina Smadea,

Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *