Media Info Veeam Software: 28 ianuarie – Ziua Protecției Datelor. Cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță

În data de 28 ianuarie marcăm Ziua Protecției Datelor, nu doar în Europa, ci și la nivel mondial. În materialul informativ de mai jos, specialiștii Veeam Software recomandă utilizatorilor din mediul online câteva reguli de bază pentru a-și păstra în siguranță informațiile cu caracter personal:

1: Fiți sceptic

Dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că așa și este. Nu oferiți informații personale de niciun fel companiilor despre care nu ați mai auzit până acum, doar pentru că, spre exemplu, vă oferă jocul mult dorit la un preț redus cu 80% față de cel afișat în alte magazine. Cel mai probabil nu veți intra în posesia acelui joc la finalul tranzacției. Ba, mai mult, vă veți trezi în situația în care informațiile legate de cardul dvs. de credit vor ajunge pe mâna unor persoane care vor să vă fraudeze fondurile personale.

2: Faceți o pauză

Dacă vă luați timpul necesar să analizați o situație, veți reduce posibilitatea de a acționa din impuls atunci când vedeți o ofertă atractivă în mediul online. Pauzele sunt utile pentru a nu mai a derula în continuu conținutul din social media și, în consecință, să luați decizii cu mintea mai limpede. Evităm astfel să ne lăsăm păcăliți de diverse trucuri folosite cu abilitate de răufăcători bine pregătiți, trucuri care se bazează pe minți distrase, pe deciziile emoționale pe care oamenii le iau în legătură cu ofertele pe care le văd în online și pe nevoia lor de a obține doze mici de dopamină din interacțiunile online cu ceilalți utilizatori. Nu mai derulați conținutul digital fără a-l procesa și astfel vă veți proteja de infractorii cibernetici care încearcă să vă păcălească în mediul online.

3: Păstrați-vă informațiile personale doar pentru dumneavoastră

Internetul și în special rețelele sociale ne permit să împărtășim tuturor orice fel de informație în câteva clipe, iar acest interval scurt nu ne dă răgazul să analizăm pe îndelete acțiunile pe care le facem. Dacă nu ați dori să vedeți informațiile respective afișate pe un panou publicitar, atunci ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a le posta în online. Nici cele mai bune setări de confidențialitate nu sunt pe deplin sigure, de aceea există un motiv întemeiat pentru care se spune că nimic nu dispare cu adevărat din mediul online. Dacă vreți să evitați situația în care, spre exemplu, cineva care trăiește pe cealaltă parte a planetei vă folosește contul bancar pentru a-și alimenta dependența de jocuri de noroc online, atunci poate că ar fi mai bine să nu împărtășiți numele de dinainte de căsătorie al mamei și nici numele mascotei liceului dvs. atunci când un joc de tipul „află numele personajului tău fictiv” vă cere aceste informații.

Și un sfat bonus: Orice dispozitiv care se poate conecta la internet trebuie protejat!

În ziua de azi, unde totul, de la termostate la aparate de cafea, se poate conecta la internet sau poate fi controlat printr-o aplicație, este important să ne amintim că, odată cu acest avantaj personal, apare și oportunitatea atacatorilor de a ne sabota dispozitivele. Astfel, asigurați-vă că utilizați parole puternice, că optați pentru autentificarea multi-factor acolo unde aveți posibilitatea, dar și că evitați rețelele WiFi neprotejate și folosiți un software anti-malware dacă dispozitivul vă permite acest lucru.

_________________

Despre Veeam Software

Veeam® oferă organizațiilor reziliență în mediul cloud hybrid cu ajutorul serviciilor de securitate, protecție și recuperare a datelor. Platforma Veeam Data oferă o singură soluție pentru mediile cloud, virtuale, fizice, SaaS și Kubernetes, care oferă companiilor siguranța că aplicațiile și datele lor sunt protejate și disponibile în orice moment pentru a asigura funcționarea business-urilor fără întreruperi. Cu sediul central în Columbus, Ohio, și birouri în peste 30 de țări, Veeam protejează 450.000 de clienți din întreaga lume, inclusiv 82% de companii din Fortune 500 și 72% din Global 2000. Ecosistemul global al Veeam include peste 35.000 de parteneri tehnologici, distribuitori și furnizori de servicii, precum și parteneri aliați. Pentru a afla mai multe, vizitați https://www.veeam.com sau urmăriți Veeam pe LinkedIn @veeam-software și Twitter @veeam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *