CEA MAI FRUMOASĂ ORĂ DE ISTORIE ALĂTURI DE ELEVII ȘCOLILOR DIN SEBEȘ: „DE LA UNIREA PRINCIPATELOR LA ÎNCORONARE”

Peste 200 de elevi care învață la Colegiul Național „Lucian Blaga”, la Școala Gimnazială Nr. 2, la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” și la Liceul Tehnologic din Sebeș au participat vineri, 20 ianuarie 2023, la un eveniment dedicat zilei de 24 Ianuarie 1859, intitulat „De la unirea Principatelor la Încoronare”, organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. 

Pregătită ca un program de pedagogie muzeală, activitatea a fost un excelent prilej pentru elevi de a participa la o lecție de istorie altfel, diferită de cea din sala de clasă, în care au aflat informații noi referitoare la drumul parcurs de România spre modernitate, de la unirea Principatelor din 1859 și până la Încoronarea din anul 1922.

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentată participanților expoziția „Încoronarea regilor repovestită pe înțelesul celor mari și celor mici”, în prezența curatorului acesteia, dr. Ioana Ursu, de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. De altfel, aceasta a fost montată la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și poate fi vizitată, gratuit, în perioada 20 ianuarie-12 martie 2023.

La finalul orei de istorie, elevii s-au prins în „Hora Unirii”, un moment pe care l-au așteptat cu entuziasm, fiind însoțiți de primarul Dorin Nistor, care s-a alăturat evenimentului cultural-educativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *