Elevi din șapte licee, din Alba Iulia și Sebeș, au participat la workshop-ul de orientare în carieră organizat de Casa de Cultură a Studenților

Prima ediție a workshop-ului de orientare în carieră destinat liceenilor din județ a fost desfășurată cu succes de către Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România.

Au participat elevi din șapte licee din județ – Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan”, Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” (Alba Iulia) și Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, liceeni preocupați de viitoarea lor carieră și care și-au dorit să afle, într-o manieră practică, în ce profesii ar putea performa.

O bună orientare în carieră și dezvoltarea unor abilități personale conduc implicit la o reușită a tinerilor pe piața muncii și la satisfacția de a activa în domeniul dorit. Acest workshop va contribui la creșterea conștientizării liceenilor participanți, care vor fi capabili să facă alegeri mai bune în ce privește viitoarea lor carieră.

”Este doar prima ediție pe care am organizat-o și în mod cert vom continua acest demers. Ne-am întâlnit cu liceeni ambițioși și am constatat, cu bucurie, că sunt și realiști, pentru că într-un procent covârșitor țintele lor profesionale au fost confirmate prin acest workshop” – Gheorghe Berghian, director Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *