Cugirul, tot mai aproape să deivnă destinație turistică

S-a dat startul dezbaterilor la nivel local pe tema viitorului turistic al zonei Cugir-Șureanu. În cursul zilei de ieri a avut loc o primă întălnire între conducerea Primăriei Cugir și reprezentanții HORECA, tinerii antreprenori interesați de turism și organizațiile non-guvernamentale din domeniu.

Pentru început, scopul a fost unul informal în contextul declarării zonei Cugir-Șureanu ca stațiune turistică de interes local, urmând să fie organizate noi întâlniri în care să se contureze o viziune și o strategie de dezvoltare a zonei montane.

Potrivit primarului, Adrian Teban noul statut este doar primul pas dintr-un proces amplu care va deschide turistic Cugirul și îi va permite să beneficieze de potențialul uriaș al Munților Șureanu. „Următorul pas este acela de a rezolva problemele legate de infrastructura de acces. Vrem să clarificăm situația juridică a drumului forestier Râul Mare- Șureanu, să ajungem la o înțelegere cu Romsilva, să-l trecem în domeniul public al orașului și apoi să accesăm surse de finanțare pentru modernizarea lui. Ne dorim să identificăm, să delimităm și să amenajăm trasee în toată partea montană, să o facem accesibilă și atractivă.”

Primarul Adrian Teban și-a exprimat încrederea că antreprenorii locali vor contribui la creșterea atractivității zonei, îndemnându-i să aibă curaj să acceseze fonduri europene, mai ales că noul statut le aduce punctaje mai mari și îi face eligibili pentru mai multe programe de finanțare.

„Administrația locală va fi un partener real pentru toți cei interesați de turism și ne dorim să avem o comunicare permanentă cu aceștia, astfel încât să realizăm o strategie de dezvoltare a zonei montane sustenabilă și coerentă.

Foto: Facebook/Orașul Cugir

Încă de la prima întâlnire pe tema viitorului turistic al Cugirului s-au desprins căteva idei care, cu siguranță, își vor găși locul în noua strategie, cum ar fi: realizarea unor bucle pe traseul Via Transilvanica, identificarea unor obiective care sa spună o”poveste”, crearea unui punct de informare turistică, etc.

La întâlnire, din partea organizatorilor, au participat primarul Adrian Teban, administratorul public Marius Jibotean, Consilierul in cadrul Biroului Proiecte Europene Irina Mihăilă, Expertul în inovare și dezvoltare urbană, Ioan Belea, Directorul Casei de Cultură, Diane Dobrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *