Măsuri adoptate pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă, la Spitalul din Alba Iulia. Program nou de vizite

Comunicat de presă

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă și alte infecții virale respiratorii, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost adoptate o serie de măsuri. Respectarea acestora este obligatorie pentru protecția pacienților, aparținătorilor și personalului spitalului.

Vizitatorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile personalului medical privind măsurilor de protecție. Nu se permite accesul în secții și compartimente a vizitatorilor care prezintă semne și simptome de boală respiratorie acută.
Vă rugăm ca în cazul în care prezentați orice fel de simptome care pot să indice o infecție respiratorie (tuse, strănut, nas înfundat, febră) să amânați vizitarea pacienților internați.
De asemenea, purtarea echipamentului de protecție este obligatorie pentru a se permite accesul în secție și în salon. Echipamentul de protecție pentru vizitatori este compus din masca de protecție (care trebuie să o aibă fiecare vizitator la intrarea în spital), halat de vizitatori și botoșei (vor fi oferite de către reprezentanții spitalului).
Este obligatoriu să purtați corect echipamentul pe toată durata vizitei și să utilizați dezinfectantul de mâini la intrarea și ieșirea din salon. Este interzis să vă așezați pe patul pacienților. Este interzisă depozitarea bagajelor/genților pe pat sau pe jos.
De asemenea, pentru a evita supraaglomerarea saloanelor în timpul programului de vizite legislația în vigoare stabilește faptul că în cazul saloanelor cu un număr de cel mult trei paturi pacienții pot fi vizitați doar pe rând, în saloanele cu număr de patru paturi pot fi vizitat maxim doi pacienți în același timp, iar în saloanele cu număr mai mare de 6 paturi pot fi vizitați trei pacienți în același timp.
Astfel, personalul medico-sanitar vă poate solicita să așteptați până vi se permite accesul în salon, dacă în salon se află aparținători/vizitatori ai altor pacienți.
De asemenea, în cazul în care în salon sunt efectuate diferite manopere medicale sau de îngrijire a pacienților (administrare tratament, intervenții etc.), pe perioada derulării acestora, accesul vizitatorilor e interzis.
Începând de vineri, 6 ianuarie 2023, programul de vizită pentru secțiile spitalului (exceptând ATI) este:
LUNI – VINERI: 15.30 – 19.30
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ: 13.30 – 19.30
Se permite accesul unui singur vizitator în salon la un pacient. Durata vizitei nu poate depăși 30 de minute (la toate secțiile spitalului, exceptând ATI).
Program de vizită pentru aparținători în cadrul secției ATI:
LUNI – DUMINICĂ: 17:00 – 18:00
Se permite accesul unui singur vizitator în salon la un pacient. Durata vizitei la ATI nu poate depăși 10 minute. Programul de vizită la secția ATI este diferit față de programul de vizită la celelalte secții având în vedere gravitatea pacienților internați aici.
Facem precizarea că programul de vizită poate suferi modificări, în funcție de evoluția cazurilor de gripă.
PROGRAM RELAȚII CU APARȚINĂTORII:
La Anestezie și Terapie Intensivă: LUNI DUMINICĂ 13:00 – 14:00
Celelalte secții: LUNI – VINERI 12:00 – 14:00
Ne bazăm pe colaborarea dumneavoastră, pentru siguranța pacienților, a celorlalți vizitatori și a personalului medico-sanitar!

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *