Șoferi! Atenție la polei și zăpada. Conduceți preventiv!

CIRCULAȚI CU ATENȚIE!

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă.

La această oră, pe arterele rutiere din județul Alba se circulă în condiții de carosabil umed, fără a fi semnalate evenimente rutiere. Ceața este prezentă în zonele depresionare, în special în zona municipiului Alba Iulia unde vizibilitatea este până în 100 de metri. În zonele montane plouă, fără a fi semnalată prezența poleiului.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto:

Să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic;

– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– Să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol;

– Să evite pe cât posibil manevra depășirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

– Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță;

– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iară este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *