Inspectoratul de Jandarmi Alba, în haine noi, de Ziua Națională

Una dintre instituîiile de stabilitate a ale societății românești și-a schimbat înfățișarea. Clădirea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba are de acum o nouă fațadă, de culoare alb și cu un tricolor pictat. Totul a fost realizat prin aplicarea unei finanțări europene, pentru reabilitarea energetică a clădirii inspectoratului și reducerea consumurilor necesare pentru încălzirea acesteia.

Cu un cost final de 2.869.774,00 LEI, din care contribuția Uniunii Europene a fost de 2.221.918,34 LEI, iar cofinanțarea din parte statului de 647,855,66 LEI, are ca țintă ajungerea la un nivel de 38.36% din consumul total de energie primara care este realizat din surse regenerabile de energie.

Proiectul mai prevede și reproiectarea instalației de furnizare a apei calde de consum menajer pentru utilizarea energiei solare si reproiectarea centralei termice in vederea asigurării eficientei energetice prin utilizarea surselor de energie alternative in vederea valorificării resurselor de energie regenerabile.

De asemenea se are în vedere și reducerea pierderilor de căldura prin izolarea termica a pereților exteriori si pereți pod, a planșeului peste ultimul nivel, a planșeului peste canalul tehnic, precum si prin modernizarea tâmplăriei exterioare prin înlocuirea tâmplăriei existente, cu tâmplărie performanta.

Scăderea consumului de energie pentru prepararea apei calde de consum menajer prin înlocuirea instalației de preparare a apei calde de consum menajer cu un boiler bivalent, cu acumulare si panouri solare, este un alt parametru realizat prin proiect.

Conform proiectului, se are în vedere și reducerea costurilor pentru iluminatul artificial al încăperilor din clădire prin folosirea corpurilor de iluminat de tip LED si montarea senzorilor de prezenta pentru comanda iluminatului pentru caile de acces, holuri, grupuri sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *