Rareș Ioan, din București, a câștigat Trofeul Festivalului ”VOICES”, ediția 2022

Georgiana Zbutea, din Alba Iulia, a obținut locul I

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Naţional – Concurs de muzică pop pentru tineri și studenți ”Voices” și-a desemnat în weekend câștigătorii. La capătul a două zile în care muzica și talentul tinerilor concurenți au strălucit, juriul festivalului, condus de compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă, având în componență nume sonore precum Aurelian Temișan, Georgeta Plută, Paul Baidan, Vali Ilyes, Vasile Repede și Dominique Simionescu, a decis:

► Câștigător al Trofeului Festivalului ”VOICES”, ediția 2022: Rareș-Andrei Ioan, reprezentând CCS București, în vârstă de 18 ani, elev al Colegiului Național ”Ion Neculce”. Piesele cu care a impresionat juriul și publicul: ”Au înnebunit salcâmii” (Tudor Gheorghe) și ”Natural” (Imagine Dragons).
► Locul I: Georgiana Zbutea, reprezentând CCS Alba Iulia, în vârstă de 18 ani, elevă a Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din municipiul nostru.
► Locul II: Eveline Buta, reprezentând CCS Cluj-Napoca, 21 de ani, studentă la Universitatea Tehnică.
► Locul III: Teodora Șițoiu, reprezentând CCS Timișoara, 20 de ani, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”.
► Mențiune specială: Valentina Nimereală, reprezentând CCS Sibiu, 17 ani, elevă la Colegiul Național ”Radu Negru” Făgăraș.

Toți ceilalți concurenți au primit diplome de participare din partea juriului. Dominique Simionescu – câștigătoarea ”Voices” 2021- a ținut să acorde, prin Asociația „Domy Music Star”, un premiu special, constând în participarea direct în finala Festivalului Internațional „Hermannstadtfest” din 9-11 iunie 2023, Dariei-Maria Cucu, reprezentand CCS Ploiești și totodată cea mai tânără concurentă din festival, la cei 16 ani ai săi. Un moment aparte l-a constituit înmânarea de diplome de recunoștință membrilor juriului, de către organizatori.

Festivalul ”Voices” s-a încheiat cu două recitaluri de excepție: Dominique Simionescu, un nume în plină afirmare și Aurelian Temișan, mai mult decât artist și vedetă tv, un adevărat showman, care a încălzit sala prin prestația sa dinamică, alternând șlager-ul cu rock’n’roll-ul.

”Ne-am străduit să avem o ediție de calitate, în ciuda unor resurse financiare limitate. Am compensat însă prin calitatea resurselor umane, începând cu colegii mei din Casa de Cultură a Studenților și continuând cu concurenții, juriul și publicul prezent” – Gheorghe Berghian, directorul CCS. ”Concursul a avut un nivel deosebit de ridicat, toți concurenții fiind extrem de talentați și de motivați”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Festivalul Naţional – Concurs de muzică pop pentru tineri și studenți ”Voices”, ediția a X-a, 2022 a fost organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, având ca parteneri Primăria Municipiului Alba Iulia și Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *