ZIUA ARMATEI VA FI MARCATĂ LA SEBEȘ ÎNTR-UN CADRU SOLEMN ȘI CU O PARADĂ MILITARĂ ÎN CENTRUL MUNICIPIULUI

Ca în fiecare an, Municipiul Sebeș se pregătește să omagieze, într-un cadru solemn, eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română.

Ceremoniile vor avea loc în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și a reprezentanților unităților militare care activează pe raza municipiului. Vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Petrești – ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din Sebeș – ora 11.00, la monumentele eroilor din Răhău și Lancrăm, la cimitirele catolic și evanghelic din Sebeș. De la ora 11.30, în fața primăriei, va avea loc o paradă militară.

Începând cu anul 1959, ziua de 25 octombrie marchează Ziua Armatei Române, pentru a aminti că în toamna anului 1944, soldații români eliberau orașul Carei de sub ocupația horthystă, restabilind vechea linie de frontieră a României consfințită prin tratatele de pace de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *