Debut cu succes al tinerilor şahişti de la CSM Unirea Alba Iulia la Geoagiu Băi

Desfăşurată în weekend în staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi, Cupa Juniorul a reunit la start 73 de tineri şahişti, care au evoluat în cadrul a două secţiuni, debutanţi şi avansaţi. Turneul este parte a unui festival organizat de Federaţia Română de Şah în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, al cărui eveniment principal este etapa a 4-a a Grand Prix România 2022, circuit care se va încheia cu finala programată în luna decembrie la Alba Iulia.

Juniorii de la CSM Unirea Alba Iulia s-au remarcat şi de această dată, obţinând 5 medalii. În concursul pentru avansaţi Ioan Gomboş s-a clasat primul la copii sub 12 ani, şahistul în vârstă de doar 10 ani din Câmpeni obţinând 5,5 puncte în cele 7 partide jucate. O altă medalie a fost obţinută de Andrei Simina, clasat pe locul 2 la copii sub 14 ani. De remarcat şi evoluţiile bune ale lui Eduard Piţu şi Alexandru Simina.

Şi mai îmbucurătoare a fost evoluţia copiilor care au început să studieze şahul în cadrul CSM Unirea Alba Iulia în acest an, sub îndrumarea tânărului instructor David Cordea, şi el un produs 100% al şahului albaiulian, fost elev al antrenorilor Mihail Breaz şi Marius Ceteraş. În vârstă de doar 7 ani, Liam Wilson s-a clasat pe primul loc la categoria copii sub 12 ani, obţinând 5 victorii împotriva unor adversari mult mai experimentaţi. Sebastian Secaşiu (7 ani) a obţinut locul 3 la categoria copii sub 14 ani, de asemenea cu un rezultat foarte bun, 4,5 puncte în 7 jocuri. Foarte bună a fost şi evoluţia lui Vlad Stan (6 ani), care a obţinut 4 victorii, clasându-se pe locul 3 la categoria copii sub 12 ani, dar şi a celorlalţi copii care studiază şahul la CSM Unirea, majoritatea aflaţi la prima lor participare într-o competiţie şahistă!

Tradiţia şahistă merge mai departe la Alba Iulia, de la înfiinţarea de câtre regretatul Mihail Breaz a secţiei de şah la Porţelanul Alba Iulia în 1972 şi până în prezent, timp de 50 de ani, şahul făcând permanent parte din viaţa comunităţii albaiuliene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *