Colocviul Tinerilor Scriitori, ediția a XV-a, sâmbătă, la Alba Iulia. Întâlnire cu criticul literar Alexandru Cistelecan

COMUNICAT DE PRESĂ

*Poezia tânără și importanța lecturii, tema din acest an a întâlnirii la care va participa și criticul literar Alexandru Cistelecan

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, la Alba Iulia, la sediul Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România va avea loc cea de-a XV-a ediție a unuia dintre cele mai frumoase proiecte adresate tinerilor creatori de literatură din toată țara, respectiv Colocviul Tinerilor Scriitori. Acesta a debutat în anul 2006, la București. Au urmat două ediții la Cluj și Iași, iar începând cu anul 2009, Colocviul Tinerilor Scriitori se desfășoară la noi, în orașul Marii Uniri, care a devenit loc preferat de întâlnire pentru scriitorii de ieri și de azi.

Amfitrionul Colocviului Tinerilor Scriitori din acest an este domnul Cornel Nistea, președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. El va deschide evenimentul, la ora 11.00, moderând apoi momentele ediției la care participă zeci de tineri scriitori.

Invitat special al colocviului, criticul literar Alexandru Cistelecan le va vorbi participanților despre poezia tânără, pentru ca mai apoi tinerii poeți să ofere audienței un recital poetic, urmat de comentarii critice despre poezie tânără și importanța lecturii, susținute de doamnele Sonia Elvireanu și Monica Grosu.

Nu vor lipsi discuțiile libere, mai mult sau mai puțin critice, iar la final, câștigătorii creațiilor intrate în jurizare vor fi premiați, în aplauzele colegilor scriitori.

Evenimentul de sâmbătă, 22 octombrie 2022, are loc în cadrul proiectului Colocviul tinerilor scriitori, în organizarea Consiliului Județean Alba, a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și a Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *