Kiwi.com: Tot mai mulți turiști au ales România ca destinație pentru vacanțele scurte de vară

  • Numărul total de rezervări de pe Kiwi.com pentru vacanțe în România a crescut cu 67.7% față de aceeași perioadă a anului trecut
  • Israelienii, britanicii, italienii, francezii și germanii sunt în topul naționalităților care au rezervat vacanțe în România via Kiwi.com vara aceasta
  • Conform datelor Kiwi.com, cei mai mulți turiști care au vizitat România au petrecut mai puțin de o săptămână în țară

București, 24 august. Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre turiștii care au vizitat România vara aceasta. Numărul total de rezervări pentru această perioadă a crescut cu 67.7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda faptului că prețurile medii ale biletelor de avion au crescut cu 42.2%, revenind la prețuri similare perioadei pre pandemice. Principalele 5 țări din care provin turiștii care au vizitat România sunt Israel, Regatul Unit, Italia, Franța și Germania, Regatul Unit luând locul Spaniei din topul de anul trecut. Alți turiști au mai venit și din Statele Unite ale Americii, Ungaria și Canada.

Conform datelor Kiwi.com, Bucureștiul rămâne cel mai popular oraș, fiind vizitat de 58.8% dintre turiști, cele mai frecventate rute către oraș fiind prin Tel Aviv, Londra, Viena, Bruxelles și Milano. În comparație cu anul 2021, Londra și Tel Aviv și-au inversat pozițiile, iar Milano a înlocuit Madridul în topul principalelor 5 orașe din care vin turiștii care vizitează Bucureștiul. Urmează Cluj-Napoca, vizitat de 11.5% din turiști, majoritatea călătorind din Londra și Dublin, iar Iașiul a fost vizitat de alți 8.5%.

Turiștii care au venit în România au preferat vizitele scurte vara aceasta, conform datelor oferite de companie. Într-o perioadă cu un interes crescut cu privire la potențialul turistic al României, se pare că majoritatea turiștilor care aleg să vină aici preferă city-break-urile și vacanțele scurte. 

Vara aceasta, 35% dintre turiștii care au achiziționat zboruri dus-întors au petrecut mai puțin de 3 zile în țară, în timp ce 25% au stat între 4 și 6 zile, spre deosebire de anul trecut, când procentele au fost de 30%, respectiv 18%. În ceea ce privește planificarea vacanțelor, cei mai mulți turiști (34%) și-au făcut rezervările pentru sejururile în România de la 3 săptămâni până la 2 luni în avans. 

Pe de altă parte, 17% dintre turiști au făcut rezervări last minute, cu mai puțin de 3 zile în avans, iar alți 9% s-au decis între 4 și 6 zile înainte de data plecării. Deși cei mai mulți turiști au vizitat România în luna august, a existat o distribuție relativ uniformă a numărului de rezervări pe parcursul celor 3 luni de vară, datorată, în parte, și dezvoltării sezonului festivalier al țării.

*Datele privind rezervările pe Kiwi.com sunt extrase în perioada 1 ianuarie – 15 august pentru călătoriile efectuate între 1 iunie – 31 august ale fiecărui an.

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă și cu peste 1500 de angajați la nivel global. Algoritmul inovativ Virtual Interlining al Kiwi.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a combina zboruri de linie cu cele low-cost într-un singur itinerariu.
Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri pentru a oferi clienților opțiuni de rute și costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc. 

Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări și vânzări de peste 50.000 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *