Mihnea Costachi printre premianţii Openului internaţional de şah de la Benasque (Spania)

Tânărul maestru internaţional Mihnea Costachi a revenit în competiţiile de şah clasic după două luni de pauză, în care a trecut cu brio examenele de final de an, albaiulianul fiind student la master al Academiei de Studii Economice Bucureşti, dar a bifat cu succes şi participarea la Campionatele Europene de dezlegări desfăşurate la Riga (Letonia), unde a obţinut un excelent loc 4 la secţiunea participanţilor sub 23 de ani.

Jucătorul legitimat la CSM Unirea Alba Iulia a participat în perioada 6-15 iulie la Openul Internaţional “Villa de Benasque”, unul dintre cele mai puternice turnee open din Europa. Aflat la a 41-a ediţie, turneul a reunit la start un număr de 398 de participanţi din 25 de ţări!

Pornit ca favoritul nr.18, Mihnea s-a încălzit mai greu, obţinând doar 4,5 puncte în primele 6 partide (3 victorii şi 3 remize). Victoriile din rundele a 7-a şi a 8-a l-au adus însă în zona superioară a clasamentului înainte de final. Din păcate în runda a 9-a jucătorul albaiulian a trebuit să se recunoască învins în faţa marelui maestru internaţional indian Raunak Sadhawi (rating 2611, favoritul nr.1), după o partidă echilibrată, în care însă a jucat prea pasiv în momentul critic. Victoria din runda a 10-a l-a adus totuşi pe Mihnea printre cei 20 de premianţi ai turneului, şahistul de la CSM Unirea Alba Iulia terminând concursul pe locul 14 din 398 de participanţi, la doar o jumătate de punct de învingătorul turneului, marele maestru internaţional Chithambaram Aravindh (India).

În această vară Mihnea Costachi va participa la etapa a 3-a a circuitului Grand Prix România 2022, care se va desfăşura la Miercurea Ciuc în perioada 20-28 august, unde va încerca să obţină cât mai multe puncte, primii 12 clasaţi în urma punctajelor cumulate în 4 din cele 5 etape ale circuitului urmând a se califica în finala programată în luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *