Ionuț Zincă, sportivul CS Unirea Alba Iulia, pe primul loc la o importantă competiție de orientare

Ionuț Zincă, sportivul CS Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe primul loc la Săcele O Meeting, competiție de orientare care a contat și pentru cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, desfășurată duminică, 15 mai, la Brașov și în împrejurimile acestui municipiu.

În urmă cu o lună, în prima etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, Ionuţ Zincă a ratat un post de control fiind descalificat şi astfel nu a reuşit să acumuleze nici un punct în clasamentul acestei competiţii care se desfăşoară pe parcursul a 4 etape.

De această dată, respectiv în a doua etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, sportivul unirist şi-a luat revanşa în faţa celorlalți concurenți şi a reuşit să câștige. Astfel, și-a trecut în cont cele 25 de puncte acordate pentru victorie. Cu aceste puncte Ionuţ reintră în lupta pentru medaliile care se vor decerna la sfârșitul celor 4 etape ale Campionatului Național de Sprint Urban. În ierarhia de la finalul clasamentului vor mai conta încă două competiții (ultimele două etape ale campionatului) care se vor desfăşura pe 5 iunie, la Baia Sprie şi pe 9 octombrie la Arad.

Podiumul etapei a doua a Campionatului Național de Sprint Urban, respectiv al competiției Săcele O Meeting, a fost următorul:

1. Ionuţ Zincă – CS Unirea Alba Iulia – 14.38

2. Alexandru Blejdea – CS Universitatea Craiova – 15.28

3. Mihai Ţînţar – CS Universitatea Craiova – 15.39

La Săcele O Meeting a mai participat un sportiv de la CS Unirea Alba Iulia – Radu Milea. Acesta a terminat pe un foarte bun loc 6, cu timpii 17.10.

Ionuţ Zincă este campionul naţional de anul trecut al Campionatului Național de Sprint Urban. Responsabilul secției de orientare de la CS Unirea Alba Iulia este Marius Anghel.

Cu această ocazie, CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări lui Ionuț Zinca, nu doar pentru succesul obținut la Brașov, ci și pentru că sâmbătă, 14 mai, la Câmpulung Moldovenesc, a câștigat cu echipa României campionatul balcanic la alergare montană și titlul de vicecampion balcanic la individual. La această competiție, Ionuț Zincă a participat în calitate de component al clubului Steaua București, el fiind legitimat și la clubul din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *