CS Unirea Alba Iulia – 7 medalii la Campionatele Europene de Powerlifting din Cehia. Andrei Irimie – aur la împins din culcat

Delegația CS Unirea Alba Iulia, condusă de antrenor Ovidiu Pănăzan, a obținut 7 medalii (între care 1 de aur, 2 de argint și 4 de bronz) la Campionatul European de Powerlifting echipat, desfășurat în perioada 2-8 mai la Pilsen, în Cehia. Sportivul nostru, Andrei Irimie, a obținut din nou medalia de aur la seniori, la proba împins din culcat, reeditând astfel succesul obținut anul trecut.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Todorescu Bianca, categoria de greutate – 57 kg (Sportivi juniori II, 14-18 ani):

Genuflexiuni – loc 3;

Împins din culcat – loc 2;

Îndreptări – loc 4;

Total – loc 4.

Rezultatele sale sunt extrem de bune mai ales în contextul în care sportiva se află la prima competiție internațională.

Cazacu Alexandra, categoria de greutate 52 kg (sportivi juniori I, 19-23 ani):

Genuflexiuni – loc 3;

Împins din culcat – loc 3;

Îndreptări – loc 2;

Total – loc 3.

Sportiva noastră a obținut, astfel, 4 medalii extrem de importante!

Irimie Andrei, categoria de greutate 83 kg (sportivi seniori):

Împins din culcat – loc 1 (a împins 250 de kilograme – rezultat fantastic la categoria sa de greutate).

Este al doilea an consecutiv în care sportivul Andrei Irimie reușește să obțină medalia de aur la Campionatul European. Anul trecut, în luna august, tot la Pilsen, Andrei reușise să obțină aceeași performanță pentru România.

Un rezultat foarte bun, la seniori, a fost obținut de către Daniel Ordean (categoria de greutate 120 de kilograme), care s-a clasat pe locul 4 la proba împins din culcat, la egalitate cu ocupantul locului 3, cei doi fiind departajați de greutatea corporală (sportivul nostru a avut mai multe kilograme).

Din partea CS Unirea Alba Iulia a concurat și sportivul Cazacu Alexandru, la categoria de greutate 120 de kilograme. Multiplu medaliat la juniori, la competiții interne și internaționale, acesta a obținut rezultate merituoase în contextul în care s-a aflat la prima lui evoluție externă la seniori (după ce, de puțin timp, a făcut trecerea la noua categorie de vârstă).

Pe lângă cele 7 medalii, sportivii noștri au obținut 4 clasări în primele 6 locuri.

Delegația României, condusă de președintele Federației Române de Powerlifting, antrenor Ovidiu Pănăzan, a obținut, în total, 31 de medalii. Pe lângă sportivii CS Unirea Alba Iulia, au participat sportivi de la cluburi de renume din țară, după cum urmează: CS Iron Team Ploiești, CS Universitatea Alba Iulia, CS Caza Powerlifting Timișoara, CS Crișul Oradea.

Din lotul României, singura medalie de aur, la seniori, a fost obținută de către sportivul nostru Andrei Irimie. Lotul României a fost format din 13 sportivi și 4 tehnicieni. La Campionatele Europene de Powerlifting din Cehia au participat cei mai buni sportivi din peste 20 de țări. 

Următoarea competiție pentru CS Unirea Alba Iulia, la care vor participa sportivele Todorescu Bianca și Cazacu Alexandra, este Campionatul Mondial de Powerlifting – Juniori, la Istambul.

CS Unirea Alba Iulia transmite succes tuturor sportivilor și antrenorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *