Luni, 16 mai, Horia Mihail și pianul lui călător ajung la Muzeul Principia

Luni, 16 mai, concert memorabil la Muzeul Principia

Horia Mihail și pianul lui călător ajung, din nou, în Cetatea Alba Carolina pentru un concert CLASIC

Creatorul de emoție pură, Horia Mihail si pianul său magic se reîntâlnesc în Cetatea Alba Carolina, pentru un recital ce promite să fie, ca de fiecare dată, unul de cel mai înalt nivel artistic.

Alba Iulia se numără printre cele 10 orașe ce vor avea șansa și onoarea de a găzdui evenimentul devenit celebru în România prin talentul lui Horia Mihail, pornind de la un experiment muzical vechi de aproape două secole, realizat pentru prima dată de Franz Liszt.

Locația aleasă pentru ediția din acest an are, la rândul ei, o rezonanță specială pentru comunitatea locală. Concertul va avea loc luni, 16 mai 2022, de la 7 seara, la Muzeul Principia.

„Orice eveniment care dă culoare, sunet și, în definitiv, viață Cetății mă bucură. Și la fel sper să simtă și albaiulienii la concertul lui Horia Mihail, de lunea viitoare. Pentru că ei sunt destinatarii principali ai evenimentului și a tot ceea ce creează municipalitatea în materie de evenimente publice. Faptul ca suntem printre cele 10 orașe care au intrat pe lista scurtă a maestrului Mihail pentru ediția din acest an a Pianului Călător, ne onorează și mai mult. Îi invit pe albaiulieni să facă, luni, 16 mai, neîncăpătoare sala Muzeului Principia, unde se va ține concertul – eveniment spune Marius Filimon, viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Călătoria pianistului Horia Mihail în istoria muzicii pentru pian solo intră în al 12-lea an de existenţă, printr-o nouă ediţie a turneului naţional Pianul călător, cu temaClasic”. Albaiulienii care vor alege să-și petreacă seara de 16 mai la Principia se vor putea bucura de un program muzical excepțional, ce alătură trei sonate celebre şi o fantezie pentru pian solo de Haydn, Mozart şi Beethoven, pilonii clasicismului vienez.

Anul acesta, la concertele din cadrul turneului naţional Pianul călător sunt dedicate refugiaţilor ucraineni, ca o dovadă de solidaritate şi preocupare și pentru echilibrul emoțional al acestor oameni, care sunt nevoiţi să îşi găsească liniştea şi siguranţa pe alte meleaguri decât cele ale ţării din care vin, ca urmare a războiului ce creează adevărate tragedii pentru milioane de oameni. Muzeul Principia din Cetate nu face excepție și e gata să îi primească pe toti refugiații ucraineni găzduiți în Alba Iulia și împrejurimi.

Accesul publicului la concertul Pianul Călător este gratuit, în limita locurilor disponibile.

www.pianulcalator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *