SIGURANȚA, SUBIECT DE DISCUȚIE AL POLIȚIȘTILOR CU PREȘCOLARII

Peste 150 de preșcolari din Alba Iuia și Aiud au învățat, de la polițiști reguli utile siguranței lor. Întâlnirile au fost organizate cu sprijinul cadrelor didactice de la Grădinițele cu Program Prelungit nr. 16 Alba Iulia și nr. 2 Aiud. 

Vineri, 1 aprilie și luni, 4 aprilie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au întâlnit preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16 Alba Iulia și ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Aiud, în cadrul unor activități educaționale, realizate împreună cu cadrele didactice.

Poliţiştii le-au explicat, celor mici, pe înțelesul lor,  regulile de circulaţie rutieră și regulile de comportament antivictimal și au răspuns curiozităților legate de munca de poliție.

Prin intermediul unor desene sugestive, copiii au înțeles semnificația semnelor de circulație care se adresează pietonilor și semnificația semnalelor polițiștilor care dirijează traficul rutier.

Astfel de acțiuni vor fi realizate, în perioada următoare și în alte unități de învățământ preșcolar, pentru ca cei mici să deprindă un comportament antivictimal cât mai devreme.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *