23 TONE DE ALIMENTE, PRODUSE DE IGIENĂ ȘI CAZARMAMENT TRIMISE ÎN UCRAINA, PRIN CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ FILIALA ALBA

COMUNICAT DE PRESĂ

Crucea Roșie Română Filiala Alba continuă campania umanitară pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor ucrainieni afectați de pe urma războiului și se alătură cu succes în această săptămână convoiului umanitar al Crucii Roșii Române, care va trece prin vama Isaccea, către Odessa, Ucraina.

De la începutul acestei crize umanitare de proporții, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba a demarat campania ”Umanitatea nu are granițe”, prin care a îndemnat autoritățile publice locale, companiile și cetățenii binevoitori să se alăture demersurilor noastre umanitare, în vederea donării de fonduri și de materiale de primă necesitate precum: alimente neperisabile, apă, ceai, produse de igienă personală, articole pentru copii (scutece de unică folosință, servețele, produse de igienă), dezinfectanți, măști etc..

Printr-un efort comun al tuturor, într-un timp destul de scurt, s-a reușit performanța colectării unei cantități de peste 23 tone de alimente și alte bunuri necesare, conform cerințelor comunicate de Crucea Roșie din Ucraina.

Au fost alături de noi companii precum Star Assembly, Atlas Transporte, Oprean, Bosch Automotive, Solina, Lantic, Pelleterie Fiorentine, Transilvania Nuts, Autovalex, Birou Proiectare Bodea, Asociația Culturală Mugurii Unirii, Rotary Club Alba Iulia, Humanitäre Hilfe Overath, ș.a.

Totodată aducem călduroase mulțumiri persoanelor fizice care au donat bunuri direct organizației noastre, precum și autorităților publice locale și unităților de învățământ care, în baza parteneriatului dintre Crucea Roșie și Inspectoratul Școlar Județean Alba, s-au mobilizat și au trimis din toate zonele Județului Alba alimente și produse de igienă necesare realizării pachetelor umanitare.

Dintre acestea, amintim Primaria municipiului Sebeș, Primăria municipiului Alba Iulia, Primăria orașului Abrud, Primăria comunei Câlnic, Primăria comunei Cricău, Primăria comunei Ciugud, Primăria comunei Sâncel, Școala gimnazială Săsciori, Colegiul Național ”Avram Iancu” Campeni, Colegiul National ”Lucian Blaga” Sebeș, Școala gimnazială Rimetea, Scoala gimnazială nr. 3 Cugir, Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia,  Liceul cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu”  Sebeș, Școala gimnazială Cut, Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul Tehnologic Arieșeni, Scoala gimnazială Blandiana, Școala gimnazială ”Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă, Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, Colegiul Național ”Bethlen Gabor” Aiud, Școala gimnazială ”Ion Agarbiceanu” Alba Iulia, Școala gimnaziala Daia Română, Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Alba Iulia, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 Alba Iulia.

Acest demers inițiat în Județul Alba de organizația noastră a fost susținut și de alte două filiale de Cruce Roșie din România, Filiala Gorj și Filiala Vâlcea, care ne-au trimis la rândul lor materiale de primă necesitate, conform donațiilor primite de la persoane fizice și juridice.

Menționăm că munca din spatele acestui gest umanitar este considerabilă, timp de săptămâni întregi zeci de voluntari și angajați au recepționat bunurile și au asigurat transportul acestora la depozit, unde produsele au fost sortate și pregătite în cutii standard de Cruce Roșie.

Astfel au fost pregătite pachete cu alimente neperisabile diverse, cutii doar cu conserve variate, kituri cu produse de igienă pentru adulți, kituri cu produse de igienă pentru copii, cutii cu hrană pentru bebeluși, cutii cu produse de cazarmament (pilote, perne, pături, lenjerii de pat, prosoape), cutii cu lanterne și baterii, cutii cu produse medicale (aparatură, consumabile și medicamente), cutii cu măști de unică folosință etc. La final, toate au fost aranjate pe paleți și etichetate conform procedurilor noastre interne.

Intenția Filialei de Cruce Roșie  Alba a fost ca aceste produse să ajungă cât mai repede la populație iar colegii de la Crucea Roșie Ucraineană să poată avea acces imediat la ele, în funcție de nevoile din comunitatea lor.

Ne bucură  faptul că principiul umanității își menține aceeași însemnătate printre noi și precizăm că eforturile Crucii Roșii vor continua pentru a sprijini atât populația afectată de pe urma războiului din Ucraina, cât și persoanele vulnerabile din județul nostru.

Mulțumim tuturor susținătorilor și vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

Cu multă stimă,

DIRECTOR,

Adrian Ionel Dușa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *