Încep înscrierile la Concursul Național de Creație din cadrul Festivalului „Lucian Blaga” Sebeș, ediția a XLII-a

Încep înscrierile la Concursul Național de Creație „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!” din cadrul Festivalului „Lucian Blaga” Sebeș, ediția a XLII-a. Revine concursul de recitare de poezie

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, organizează, în luna mai 2022, o nouă ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, una dintre cele mai longevive și prestigioase manifestări cultural-științifice din România, ajunsă la cea de-a XLII-a ediție.

O tradiție frumoasă în cadrul festivalului o reprezintă organizarea Concursului Național de Creație Literară, Artă Plastică, Traducere și Recitare de Poezie  „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, inițiat cu scopul valorificării creativității participanților și menținerii vie, în conștiința publică, a memoriei poetului luminii și filosofului misterelor, Lucian Blaga, născut la Lancrăm. 

Concursul este structurat pe două secțiuni dedicate adulților și elevilor, fiecare secțiune având mai multe domenii: creație literară (poezie și eseu – pe teme legate de viața și opera lui Lucian Blaga), traducere (în limbile engleză, franceză sau germană), artă plastică și recitare de poezie. Perioada înscrierilor este cuprinsă între 21 martie și 25 aprilie 2022, iar premierea câștigătorilor se va face în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș – Lancrăm (13 – 15 mai 2022). În cadrul concursului, revine secțiunea de recitare de poezie, dedicată amatorilor cu vârsta de peste 18 ani, secțiunea care a adus notorietatea festivalului în anii 80.

Îi invităm pe toți cei care sunt interesați de concursul nostru să consulte regulamentul, condițiile de participare și criteriile de jurizare disponibile pe site-ul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, www.cclbsebes.ro, la rubrica „Anunțuri”.

Le mulțumim tuturor concurenților pentru interesul manifestat față de concursul organizat de Municipiul Sebeș, pe care îl considerăm un omagiu adus personalității lui Lucian Blaga, și le urăm mult succes!

Link spre anunț și detalii concurs: https://www.cclbsebes.ro/concursul-national-de-creatie-literara-arta-plastica-traducere-si-recitare-de-poezie-lauda-semintelor-celor-de-fata-si-n-veci-tuturor-din-cadrul-festivalului-lucian-blag/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *