Grupuri de suport pentru cadrele didactice angajate în cadrul proiectului „Prin educație spre vocație!”

În perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022 Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în calitate de partener principal în proiectul Prin educație spre vocație!, a desfășurat primele întâlniri de tip grup de suport, la care au participat 32 de profesori angajați în cadrul proiectului Prin educație spre vocație! Care activeazăîn școlile: „Mihai Eminescu” Ighiu cu structurile Șard și Țelna, „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat și Sântimbru Fabrică, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, „Singidava” Cugir, „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, „Axente Sever” Aiud.

La fel ca și în alte profesii, cadrele didactice din întreaga lume au considerat că Principiul grupului de sprijin – de la egal la egal este o modalitate foarte bună de a face față schimbărilor, problemelor și întrebărilor dintr-o profesie dificilă. Astfel, acest principiu a fost aplicat și în cadrul proiectului pe care îl desfășurăm, pentru a sprijini profesorii în dezvoltarea și menținerea standardelor profesionale și în coagularea echipei.

Membrii grupului de suport se reunesc ca egali, se întâlnesc în mod regulat și într-o perioadă de timp convenită – pe parcursul a cinci luni, în cazul proiectului Prin educație spre vocație! – și împărtășesc unii cu ceilalți preocupări și dificultăți profesionale. Fiecare întâlnire de grup are un coordonator, cu rolul de a pune întrebări, pentru a ajuta la clarificarea problemei care se ridică în cadrul grupului. Coordonatorul are responsabilitatea de a crea o atmosferă de lucru în care nimeni să nu se simtă judecat și în care opiniile tuturor sunt auzite și luate în considerare în mod egal.

Profesorii participanții au considerat că, împărtășind cu colegii lor dificultățile cu care se confruntă și căutând în mod activ soluții în cadrul grupului de profesioniști, multe dintre probleme pot fi depășite cu succes.

Proiectul „Educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iullia” în parteneriat cu  Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 524.499 lei din care 708.073 este contribuție privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *