Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

Compania românească SC Filtre Aer Curat SRL ce deține brandul EVERSTED a înregistrat un număr record de cereri de măști de protecție în ultimele zile. “Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore”, a declarat directorul general Vasile Ene.

EVERSTED este singurul producător din România cu o gamă completă de filtre de aer utilizate în domeniul HVAC (Heathing, Ventilation, Air-Conditioning), adică produce filtre de aer pentru toate tipurile de sisteme de ventilație și climatizare.Având cunoștințe temeinice în domeniul filtrării aerului, în contextul epidemiei de COVID-19, compania românească din Mizil a demarat producția măștilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii și a măștilor respiratorii FFP2 și FFP3.

Toate măștile produse de EVERSTED au avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare ce conține și raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienței.

EVERSTED este primul producător român avizat de MApN pentru măști de protecție FFP2 și FFP3, fiind singura firmă din România care a trecut testele Laboratorului Ministerului Apărării pentru masca FFP3, aceasta având o eficiență de 99% la particula de 0.3 microni.

Compania românească din județul Prahova, ce deține două fabrici de producție localizate în zona Mizil, produce măști medicale/chirurgicale și măști respiratorii. Măștile chirurgicale au peste 99% eficiență de filtrare bacteriană. Acest tip de măști oferă o protecție la o particulă de 3 microni, deci la o particulă de dimensiuni mari. COVID-19 este un virus cu transmitere respiratorie cu particule de dimensiuni mici, între 0,2-0,3 microni în formă pură.

“Măștile chirurgicale au o permeabilitate mare și facilitează utilizatorului o respirație ușoară, însă când vine vorba de o protecție sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3. Măștile respiratorii sunt măști de protecție folosite înainte de pandemie în industrie și au o mare eficiență de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19“, a explicat Vasile Ene, director general EVERSTED.

Așadar, măștile respiratorii au fost împrumutate din industrie și aduse în lupta împotriva Coronavirusului. Măștile respiratorii sunt echipamente individuale de protecție. Ele urmează regulamentul Parlamentului European cu privire la respectarea cerințelor esențiale de sănătate și siguranță pentru echipamentul individual de protecție.

Cum alegem o mască respiratorie conformă?

“Autorizarea de a produce o mască FFP este dată de organisme notificate. Adică o mască conformă trebuie să aibă pe ea marcajul CE urmat de un număr din 4 cifre, acest număr fiind al organismului notificat. Măștile pe care Eversted le produce au marcaj CE urmat de nr 0161 care este organismul AITEX Spania, pentru protecția COVID-19, AITEX fiind unul din cele 4 laboratoare recomandate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii “Alexandru Darabonț””, a mai precizat directorul general EVERSTED.

Toate măștile produse de EVERSTED, chirurgicale și cele respiratorii FFP2 și FFP3, sunt fabricate din material filtrant hipoalergenic, 100% de origine Germania, ce prezintă Certificat OEKO-TEX conform căruia materialul îndeplinește cerințele umane-ecologice impuse în prezent la nivelul articolelor pentru copii. Astfel se certifică faptul că materialul din care este confecționată masca este hipoalergenic și nu conține substanțe toxice sau periculoase/nocive pentru organism. Inclusiv sarma nazală este medicală, fiind produsă în Italia. În plus, materialul folosit în realizarea măștilor are indentații, acestea având rolul de ajuta și de a crește permeabilitatea respiratorie a măștii.

“Este de reținut un aspect și anume cu cât un material are o eficiență mai mare de reținere a particulei, cu atât are o penetrație respiratorie mai redusă. Recomandarea noastră este ca tipul de mască să fie ales și în funcție de mediul în care ne aflăm, mai exact pe stradă poate fi purtată o mască chirurgicală, iar într-un mediu poluat sau mediu cu risc mare de infecție este indicat să purtăm o mască FFP2 sau FFP3, singurele care ne protejează la particula pură de COVID-19. Noi, în calitate de producător, ne-am adaptat cerințelor sistemului medical și producem măști respiratorii cu diferite sisteme de prindere, astfel încât să ofere o purtare ușoară pentru cadrele medicale și nu numai. În plus, măștile respiratorii produse de noi pot fi adaptate cu un segment special conceput pentru reducerea condensului pe lentilele ochelarilor”, a mai precizat directorul general Eversted.

Cum alegem o mască chirurgicală conformă?

O mască medicală/chirurgicală trebuie testată conform standardelor de măști de uz medical și, față de importatori, în cazul producătorilor din România aceasta trebuie înregistrată ca dispozitiv medical la Ministerul Sănătății, acolo unde producătorul român depune și raportul de testare/conformitate a măștilor medicale. Măștile chirurgicale produse de EVERSTED sunt toate măști medicale și sunt înregistrate ca și Dispozitive Medicale de Ministerul Sănătății prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România.

“Recomandarea noastră, ca producători români, este ca atunci când cumpărați o mască să vă raportați la mediul în care urmează să o purtați, să vă asigurați că este o mască ce respectă toate standardele impuse și nu uitați că și românii pot produce măști de o calitate superioară, deoarece sunt supuși regulilor de verificare din țara noastră, de autorități care sunt aici și pot verifica aplicarea legii”, a mai declarat Vasile Ene.

La Fabrica EVERSTED capacitatea de producție măști este: 3.000.000 măști chirurgicale adulți și copii /lună și 750.000 măști respiratorii FFP2 și FFP3/lună.

***

Despre noi: SC Filtre Aer Curat SRL, companie ce deține brandul EVERSTED, este un business 100% românesc, cu o expertiză de aproape 40 de ani în domeniul producției de filtre de aer. În total, pe grupul de firme, avem 200 de angajați, din care 50 de locuri noi create în perioada pandemiei. Locațiile noastre au o suprafață de peste 5.000 mp construiți (la Gura Vadului este secția de producție de măști, iar în fabrica de la Mizil producem filtre de aer).

Printre clienții care au testat soluțiile Eversted se numără: Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă, IFIN „Horia Hulubei” Măgurele, Centrul de Cercetare Știintifică pentru Forțele Navale Constanța, Institutul de Cercetări Nucleare Pitești, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie București, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București, spitale, fabrici de țigări, uzină constructoare de autovehicule, unități hoteliere și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *