Comuna CIUGUD: Reduceri la plata impozitelor pentru folosirea soluțiilor electronice de plată

Ciugudenii pot folosi patru soluții smart și primesc 10 % reducere la plata impozitelor

Primăria Comunei Ciugud aplică din acest an o nouă măsură de stimulare a digitalizării oferind cetățenilor și companiilor reduceri mai mari dacă efectuează plățile prin soluții electronice. Astfel,

pentru folosirea soluțiilor smart de plată, administrația locală oferă o reducere de 10% la plata impozitelor locale, achitate până la data de 31 martie 2022. În schimb, pentru persoanele care doresc să facă plățile prin ghișeul primăriei, reducerea pentru plata integrală a impozitelor locale va fi de doar 5 %.

Primăria Comunei Ciugud pune la dispoziție patru soluții smart pentru plata taxelor și impozitelor locale, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la sediul administrației locale pentru a achita, la ghișeu, obligațiile fiscale. Comuna oferă posibilitatea de plată a taxelor și impozitelor locale prin stațiile electronice de plată, care sunt amplasate în satele comunei, o aplicație de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluție de plată prin platforma de servicii digitale a primăriei (Global Pay) sau prin platforma națională ghișeul.ro.

Soluții electronice de plată puse la dispoziția cetățenilor Comunei Ciugud:

  • „Prin aplicația dedicată MobilePay Ciugud care poate fi descărcată din Google Play sau App Store
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.indecosoft.mobilepayciugud&gl=RO
https://apps.apple.com/ro/app/plata-impozite-mobilepay/id1014474114?l=ro
  • Plătește on line” de pe site-ul Primăriei Ciugud (www.primariaciugud.ro)– buton care te direcționează la platforma cetățeanului Global Pay
https://www.globalpay.ro/public/ciugud/login/index/redirctrl/debite/rediract/debite/lang/ro
  • Prin platforma națională ghiseul.ro:
https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale
  • Prin stațiile de plată „Self Pay” amplasate satele comunei Ciugud, în Alba Iulia sau în peste 5000 de locații din țară:

Caută cea mai apropiată stație de plată aici: https://selfpay.ro/localizare/

Ciugudul este prima și singura primărie de comună din România care oferă cetățenilor posibilitatea de plată a taxelor și impozitelor locale prin intermediul stațiilor de plată de tip „self pay”. Serviciul este implementat împreună cu compania Selfpay și reprezintă o metodă de plată a impozitelor și taxelor pentru proprietăți aflate în raza de administrare a Comunei Ciugud. Butonul „Impozite și Taxe Primăria Ciugud” poate fi accesat pe terminalele din județul Alba direct din ecranul principal sau din categoria „Alte Servicii” – „Impozite și Taxe Primăria Ciugud” pentru stațiile de plată din restul țării.

Plata în cadrul serviciului se poate face prin scanarea „cardului cetățeanului” (un card primit de fiecare cetățean) sau prin introducerea manuală CNP/CUI. Procesul durează 2-3 minute și este cel mai rapid mod de plată cu numerar a taxelor și impozitelor locale.

SelfPay deține o rețea de aproape 100 de stații de plată la nivelul județului Alba și peste 5000 în țară.

În 2021, soluțiile smart de plată puse la dispoziție de Primăria Comunei Ciugud au fost folosite pentru aproape 85% din plățile efectuate de cetățeni și companii.

Elemente de background:

În prezent, Ciugudul este promotor național al conceptului „smart village” implementând numeroase soluții inovatoare pentru a fi mai aproape de cetățean. La Ciugud funcționează, din anul 2019, prima școală smart din mediul rural din România, iar în 2021 comuna și-a lansat și o monedă digitală – CIUGUban. Inițiativa are ca scop stimularea copiilor să se implice în colectare selectivă a ambalajelor din plastic, aluminiu și sticlă, în schimbul cărora pot primi bani pe care să îi folosească în proiecte educaționale. Pentru acest proiect, Comuna Ciugud a câștigat locul I la categoria dedicată proiectelor inovatoare în domeniul protejării mediului din cadrul conferinței internaționale „Inovație și calitate în sectorul public”, eveniment organizat în decembrie 2021 de Guvernul României prin Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Din 2020, Ciugud a devenit studiul de caz folosit de Guvernul României pentru a dezvolta conceptul „satelor inteligente”. În ultimii ani, Comuna a primit mai multe premii pentru proiectele derulate printre care și premiul Best Smart Village Project, la Gala Smart City Industry Awards.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *