Produse de curățenie și igienizare pentru școlile din Șugag și Poiana Vadului, prin programul „Domestos susține igiena în școli”

Școlile gimnaziale din Șugag și Poiana Vadului din Județul Alba au fost selectate în cadrul celei   de-a șaptea etape a campaniei „Domestos susține igiena în școli” pentru a primi produse de igienă în vederea menținerea curățeniei și igienizării toaletelor.

Campania „Domestos susține igiena în școli”este desfășurată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Domestos, ca răspuns la nevoia imperioasă de acces la toalete moderne și igienizate a elevilor din România. Până acum, zeci de mii de elevi din țara noastră au beneficiat de condiții decente de igienă datorită acestui program.

Începând cu luna ianuarie 2020, mai multe unități de învățământ din Județul nostru, în urma înscrierii în cadrul campaniei, au fost desemnate câștigătoare și au putut beneficia de kituri cu  produse de igienizare și curățenie ( 70 buc. Domestos 750 ml și 70 buc. Domestos power WC gel).

Printre acestea se numără Grădinița cu Program Normal nr. 1 Cugir, Școala gimnazială Fărău și Școala gimnazială Singidava Cugir. Totodată, amintim că Liceul cu program sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș a beneficiat de renovarea completă a toaletei în cadrul etapei a V-a a campaniei „Domestos susține igiena în școli”.

„În vreme ce autoritățile și medicii îndeamnă permanent elevii să se spele des pe mâini cu apă și săpun și să se dezinfecteze temeinic după orele de curs sau după ce folosesc toaleta, în multe școli din țară grupurile sanitare nici măcar nu sunt funcționale. Nu putem rămâne indiferenți la această stare de fapt și ne implicăm cu hotărâre în demersul de a aduce lucrurile cât mai aproape de normalitate și civilizație. Dreptul elevilor la toalete moderne este unul elementar”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Campania „Domestos susține igiena în școli” are drept obiectiv asigurarea de condiții optime de igienă și siguranță a grupurilor sanitare din școlile din România. Astfel, până acum, sute de școli beneficiare ale programului s-au bucurat de kituri cu  produse de igienizare și curățenie, precum și de renovarea grupurilor sanitare sau construirea unora noi, acolo unde acestea erau în curte, în stare avansată de degradare.

Copiii nu pot alege. Să ne unim forțele pentru siguranța lor!

Cei care ne împărtășesc viziunea și își doresc ca elevii să nu mai suporte insalubritatea, frigul, mizeria sau teama atunci când au nevoie să folosească toaleta din curtea școlii sau grădiniței lor pot ajuta printr-o donație direct pe www.crucearosie.ro sau în contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agenția Piața Romană. Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor. Cei care cunosc o școală care are nevoie de construirea unei toalete, de renovarea ei sau de produse de curățenie și igienizare, o pot înscrie în programul „Dreptul la toalete” pe www.domestos.ro.

Despre „Domestos susține igiena în școli”

Domestos își propune să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul românilor în general și al copiilor în special. Demarată în 2015, campania „Domestos susține igiena în școli” a ajutat zeci de mii de elevi să beneficieze de condiții mai bune de igienă în școli, Domestos donând aproximativ 200,000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate în curte, pentru renovarea lor, dacă erau degradate, uzate și insalubre, dar și pentru produse de igienizare, curățenie și dezinfectare.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 6,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

DIRECTOR,

Adrian Ionel Dușa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *