„Crăiasa Zăpezii” în premieră pe scena Teatrului de Păpuşi „Prichindel”

 Teatrul de Păpuși „Prichindel” vă invită la premiera spectacolului „Crăiasa Zăpezii”, duminică, 19 decembrie 2021, de la orele 18:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Deoarece susținem spectacolele la o capacitate redusă, iar solicitările sunt numeroase, spectacolul „Crăiasa Zăpezii” mai poate fi vizionat și marți, 21 decembrie, de la orele 18:00. Vârsta de adresabilitate este 5+.

          E iarnă, se apropie și sărbătorile, de aceea am considerat ca fiind atât de potrivit acest minunat basm al lui Hans Christian Andersen, bine cunoscut și îndrăgit de copii, pentru a-l transpune pe scenă și a ne bucura împreună de un spectacol plin de strălucire și candoare.

            „Crăiasa Zăpezii este un spectacol care vă invită să vă bucurați de jocurile copilăriei, de trandafiri, zăpadă și cântece, ca apoi să vă gândiți puțin că totul trece foarte repede și, trecând prin tot felul de experiențe de viață, devenim adulți! Important este să nu uităm să ne păstrăm un strop de copilărie în suflet, să credem în prietenie și iubire! Sunt valorile care ne pot face viața frumoasă și plină de sens! Dar, uneori, aceste valori sunt puse în pericol de orgoliu și vanitate, precum cioburile din oglinda fermecată a Vrăjitorului ispititor, și riscăm să ne pierdem în haos.

Va reuși oare Grete să-și regăsească prietenul, pe Karl – micuțul matematician răpit de Crăiasa Zăpezii?! În căutările ei, curajoasa noastră eroină depășește multe obstacole,      avându-l drept călăuză pe renul Bum-bum, dobândind ajutor și prețuire de la plante, păsări, figuri princiare, tâlhari și ființe situate între realitate și magie.

Dragi spectatori vă invit să-i urmați pe Grete și Karl în aventura lor și sper ca în timp să găsiți răspunsul la ultima întrebare a Vrăjitorului:

                    Iubirea să fie oare cea care poate orice vrajă să doboare?!”  ne spune regizorul spectacolului, Oana Leahu.

O întreagă echipă conlucrează pentru a da viață poveștii:

Regia și adaptarea: Oana Leahu

Scenografia: Hristina Nedeva-Mladenovic

Muzica: Cári Tibor

Distribuția: Teodora Popa, Adam Boboc, Ioana Bogățan, Laura Boboc, Viorica Boda, Iulian Costea, Mădălin Costea, Ramona Benchea Mincu

Asistent de regie: Elena Madaras

Producție decor: Costache Gavril Siriteanu

Sunet: Florin Andrea

Lumini: Ovidiu Tămășan, Călin Popa

Mașinist: Gheorghe Hațegan

Realizare costume: Mirela Tămășan

          În baza Hotărârii nr. 1242/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19,  teatrul poate susține spectacole până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție.

Persoanele cu vârsta de peste 12 ani au acces în sala de spectacol cu îndeplinirea următoarelor condiții:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test rapid antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore;
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.

Testele antigen rapide efectuate de acasă (inclusiv cele de salivă) nu sunt valabile pentru accesul la spectacole.

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021.

Biletele se pun în vânzare luni, 13 decembrie 2021 și pot fi achiziționate de la casieria teatrului (str. Andrei Mureșanu nr. 3), de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 14.00.

 Prețul biletelor este :

  • adulți – 12 lei;
  • copii – 3 lei.

Vă așteptăm cu nerăbdare și cu mult drag!

Cristina Smadea,

  Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *