Expoziție fotografică aniversară la Alba Iulia. ”145 DE ANI DE CRUCE ROȘIE ÎN ROMÂNIA”

Începând cu data de 7 decembrie 2021, în fața Muzeului Unirii din Alba Iulia se va desfășura timp de 8 zile, Expoziția fotografică aniversară ”145 DE ANI DE CRUCE ROȘIE ÎN ROMÂNIA”.

Expoziția este o rememorare a istoriei Crucii Roșii Române și reunește 40 de ilustrate, atent selecționate de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie din Brașov.

Începând cu anul 1876, anul de înființare al Crucii Roșii Române, această organizație umanitară și-a asumat o misiune nobilă pe care o continuă cu aceeași determinare și astăzi: de a contribui, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

De 145 de ani, angajații și voluntarii Crucii Roşii Române continuă să depună eforturi pentru a schimba cursul vieţii unor oameni greu încercaţi de soartă, prin intervenții punctuale în diferite situații de criză, dezvoltarea de activități care cresc reziliența comunităților în fața situațiilor de urgență, prin dezvoltarea de campanii/servicii sociale și medicale adaptate nevoilor specifice din comunitate și multe alte activități menite să facă bine.

Expoziția va rămâne timp de o săptămână la Alba Iulia și a fost posibilă prin implicarea reprezentanților Districtului Lions 124 Romania, cărora le mulțumim pe această cale.

Este o onoare pentru noi și o mare bucurie să împartășim cu toți cetățenii din acest oraș, imagini care ne poartă pe urmele eroilor curajului și ai solidarității.

DIRECTOR,

Adrian Ionel Dușa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *