Pacient de 22 de ani, cu trasplant de măduvă osoasă, a fost salvat de covid cu anticorpi monoclonali

Comunicat de presă

Terapia cu anticorpi monoclonali, administrată la primul pacient, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marți, 19 octombrie 2021, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani și întrunește criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicația ajută pacienții infectați la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe

. Bărbatul a fost transferat, marți, de la Spitalul Orășenesc Câmpeni, la secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia. Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei și investigațiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali.

Pacientul a necesitat și efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă ușoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potențial de agravare în lipsa acestui tratament. Acesta se află în primele zile de la contactarea infecției cu SARS-CoV-2. La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituțiile medicale implicate. Terapia a fost administrată la scurt timp de la primirea fiolelor de anticorpi monoclonali.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *