Infocons: Ziua Mondială a Alimentației – Fii informat! Citește eticheta!

InfoCons te ajută să fii informat! În fiecare an, marcăm pe 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației. Lucrurile mărunte pe care le putem face zilnic pot genera schimbări mărețe. Luăm împreună o9atitudine prin educare și informare.

La nivel mondial, peste 800 de milioane de oameni suferă din cauza lipsei de hrană. O statistică îngrijorătoare pe care trebuie să o schimbăm! Cum?! Schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi, pentru că alegerile individuale pot avea repercusiuni pentru o întreagă colectivitate. Ziua Mondială a Alimentației poate fi un prilej bun de adoptare a o9atitudine.

Încă de la înființare și până în prezent, InfoCons realizează studii și teste comparative pe diferite produse și servicii existente pe piață și puse la dispoziția consumatorilor. Menite a le oferi consumatorilor toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a achiziționa produse în cunoștință de cauză, studiile și testele comparative realizate de InfoCons pot fi privite de către consumatori drept un adjuvant în realizarea alegerilor.

Prin intermediul studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons, sunt puse la dispoziția consumatorilor „radiografii” ale etichetelor, ce furnizează informații despre numeric de aditivi,  cantitatea de zahăr, cantitatea de sare.

  Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației să nu uitam că orice produs sau substanță într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în altă cantitate poate fi otravă. Așa că, haideți să fim mai responsabili cu ceea ce cumpărăm ca să mâncăm și să fim de două ori mai responsabili când cumpăram pentru copiii, părinții sau bunicii noștri. Și nu uitați toate ingredientele sunt în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul ingredient este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică. 

Sorin Mierlea– Președinte InfoCons

Iată doar câteva dintre studiile și testele comparative realizate de InfoCons de-a lungul timpului:

Iar lista poate continua! Vizitează https://infocons.ro/studii-infocons/ pentru mai multe studii și teste comparative! Nu uita: InfoCons te ajută să fii informat!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Sorin Mierlea
InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *