Titus & Mirabella- cel mai bun scurtmetraj de comedie la prestigiosul festival de film Breckenridge din Colorado

Filmul Titus & Mirabella, regizat de Melania Crișan a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la ediția cu numărul 40 a festivalului Breckenridge din Colorado, Statele Unite care a avut loc între 16 și 19 septembrie.

Festivalul de film Breckenridge este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Statele Unite, originar din 1981. Festivalul este clasat în topul celor mai bune 20 de festivaluri de film ale USA Today Top 20 Film Festival.

Istoria bogată a festivalului de film Breck include oaspeți precum Alan Arkin, James Earl Jones, Robert Loggia, Marsha Mason, Sydney Pollack, Mary Steenburgen si mulți alții.

Titus & Mirabella este o comedie romantică despre prima întâlnire între doi oameni ciudați care nu au mai avut o relație până acum, dar care își doresc cu disperare una. Din distribuție fac parte actorii Axel Moustache, Melania Crișan și Nicolas Bach. Imaginea este semnată de Benjamin Strobel.

Filmul a serbat premiera în anul 2020 și a adunat de atunci câteva premii importante la festivaluri internaționale de film: premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romantic la Festivalul Lady Filmmakers din Beverly Hills, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Oniros Film Awards, premiul de argint la Spotlight Short Film Awards din Atlanta. Melania Crișan a câștigat de asemenea și premiul pentru cea mai bună actriță într-un scurtmetraj pentru rolul din acest film la Festivalul Internațional Cyrus din Toronto, Canada iar Axel Moustache a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un scurtmetraj la Festivalul Lady Filmmakers.

Scurtmetrajul este produs de Charmion Productions și este o co-producție germano-româno-engleză. Filmarea a avut loc în 2016, în orașul Passau din Germania și a beneficiat de sponsorizări de la diferite companii din oraș precum și de o sponsorizare de la Universitatea Passau, departamentul media. Filmul este realizat în limba engleză. Din cauza lipsei de fonduri, post-producția a fost suspendată timp de doi ani pentru a fi reluată în 2019 și finalizată în 2020.Titus & Mirabella este distribuit de compania Shorts TV pe canale TV în Statele Unite și Europa. ShortsTV este o rețea mondială dedicată scurtmetrajelor și are peste 13.000 de titluri în catalogul său. Shorts TV este prezentatorul lansărilor de scurtmetraj nominalizate la Oscar din 2006 încoace.

Melania Crisan este o actriță, regizoare și scenaristă română, născută în Reghin, județul Mureș. Titus & Mirabella este primul ei film ca scriitor, regizor și producător. În 2013 a obținut licența în actorie la Cluj, România la Universitatea Babeș-Bolyai și imediat după aceea a urmat un alt studiu de actorie timp de doi ani la Academia Athanor, din Passau, Germania. În timp ce studia în Germania, ea a obținut primul ei rol principal într-un film independent german. După absolvire Melania a continuat să lucreze ca și actor în diverse producții TV în Germania, România precum și în proiecte de film în Marea Britanie.

Sponsori

 • BUTLERS
 • The Rewe enterprise  
 • The Jento Restaurant in Passau
 • The Wirtshaus zum grünen Baum in Passau
 • Altes Bräuhaus 
 • Café Greindl 
 • Caffe Fiona 
 • Vitalia Reformhaus 
 • Ristorante Zi’ Teresa 
 • Studentenwerk Niederbauern/Oberpfalz
 • Café Anemone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *